Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Mike Martin og Adam Lowry fra USA vandt 5o5 World Championship 2016.

505-VM: Bojsen-Møller slutter på 11. plads

Torsdag i Weymouth gik ikke som planlagt for danskerne. Saugmann og Karbos ror slap grebet i vandet under høj fart og det gav tre svømmeture. Fredag gik bedre for Bojsen-Møller.

Af Troels Lykke |

Det var igen hårdt vejr og igen kunne vi konstatere, at ingen danskere kan følge med de store drenge under de forhold, skriver gast og sejlmager Jacob Bojsen-Møller fra Bojsen Møller Sails. 

Der var en del spektakulære kæntringer og andre seværdige situationer. 

Tidligere dobbelte verdensmester Saugmann og gasten Karbo kæmpede torsdag med at roret slipper grebet i vandet under høj fart og det gav tre svømmeture.

Vores (B-M) rorpindsforlænger røg ud af beslaget under en spilerskæring, så vi tabte en del både mens vi bandt den intermistisk fast. Ellers kom vi igennem uden håndteringsproblemer - det går bare for langsomt på kryds.

Mere stift setup

Vi vil prøve et mindre stift setup når vi kommer hjem. Masten er sat op, så den underste del er helt fikseret og sværdet er ligeledes meget stift. Det er godt til at give power når det behøves, men da vi er ret lette, kan vi åbenbart ikke få det til at fungere når det blæser.

7. sejlads:

22. Bojsen-Møller

26. Buhl

54. Saugmann/Karbo

73. Wonterghem

8. sejlads

13. Buhl

26. Bojsen-Møller

27. Saugmann/Karbo

64. Wonterghem

I dag fredag er 9. var sidste sejlads. Resultatet sluttede med at Bojsen-Møller brødre tog 10. plads i den sejlads og sluttede på en samlet 11. plads, viser resultatlisten

Bojsen-Møllers rapport fredag 5.8:

Der var mellemluft i den sidste sejlads ved VM for 505, men alligevel så frisk vind, at man kunne bruge så megen vægt på krogen som muligt.

Scenen var sat til en spændende afslutning, hvor 7 både havde mulighed for at vinde.

Det blev endnu mere spændende, da de klart førende amerikanere Martin/Lowry lavede en dårlig start og dermed åbnede døren på klem for de jagende konkurrenter, der næsten alle var med fremme.

Spændingen varede dog ikke længe idet amerikanerne hurtigt avancerede gennem feltet og sikrede sig mesterskabet med en margin på 20 points.

Meget flot, da de med deres meget dårlige placeringer i stævnets to første sejladser, har sejlet 7 sejladser med ryggen mod muren. 

Danskerne kunne bedre blande sig i sejladsen end de dage, hvor vejret var hårdt og avancerede dermed lidt i den samlede stilling.

9. sejlads

10. Bojsen-Møller

11. Buhl

30. Saugmann / Karbo

60. Wonterghem

Slutstilling:

1. Martin/Lowry, USA

2. Holt/Smith, USA

3. Hunger/Kleiner, Tyskland

11. Bojsen-Møller

15. Buhl

21. Saugmann/Karbo

60. Wonterghem

Over-and-out fra Weymouth. Nu skal vi hjem og heppe på danskerne i Rio. Det bliver forhåbentligt til mange timer, hvor man kan følge dem vha. tracking  ?

 

content-loader
content-loader
content-loader