Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Mød hjernetrusten på Melges 32-vinderhold

Først i mål i Classic Fyn Rundt og vinder på DH også i Palby Fyn Cup. Mød ejerne Jan Madsen og Arvid tage, samt rorsmand Kim Haugaard. 36 gennemført pt. - 5 sejler stadig. Sejlere så kaskelothval.

Af Troels Lykke |

Classic Fyn Rundt blev laaaang, men også virkelig en fantastisk smuk tur med solnedgang og ro.

En besætning nåede endda at spotte en kaskelothval lørdag ved 10. tiden ved Hasmark på Nordfyn. Brian Capion tog billede af hvalen. Altså, hallo. Sejlsport er da fantastisk.

Javel, mange af de 600 sejlere på de 114 både kom ikke rundt. Opdaterede tal fra stævneleder Eivind Skaalum fra Kerteminde Sejlklub viser at 36 både har gennemført og stadig sejler frem både mod målstregen.

- Sejlerne har 54 timer at gennemføre, så de skal være i mål før cirka klokken 16 i dag og der stadig er fem, der ligger mellem Storebæltsbroen og målstregen og der er lige nu god vind, forklarer Eivind Skaalum i dag til minbaad.dk.

Go energi i Kerteminde  - og flere klassebåde

Classic Fyn Rundt viste atter at den lever fint, selvom Palby Fyn Cup er tre gange så stor og er støttet massivt af sponsorer og med live-tv fra vandet.

Men Kerteminde-folkene viste vitalitet, nye energi, TracTrac, som minbaad.dk satte stor pris på, gode præmier, god stemning. Og der var fem flere både med end sidste år. Men hvor bliver flerskrogsbådene fx af?

Samtidig blev der også gjort en stor indsats for at få klassebådene med og det lykkedes blandt andet i Ylva, Spækhugger,  Drabant, Ylva og Molich 10-metere.  

Medierne var der også

TV 2 mødte dog også op i Kerteminde til sejladsen, det samme gjorde Fyns Stifstidende, Bådmagasinet, Bådnyt og minbaad.dk (der sejlede med i Drabant 24)

- Jeg synes virkelig at Classic Fyn Rundt er hyggelig, sagde Drabant 24-sejler og Drabant-konstruktør Gert Gerlach før starten. Han udgik desværre men lå helt fremme. På minbaad.dk kunne vi ikke følge ham.

Første båd var suverænt Melges 32 fra Thurø og de er også sandsynlige DH-vindere da næste kølbåd i mål kom mere end fire timer efter. Endelig beregninger skal vise om de faktisk også er DH-vindere. Se foreløbige resultater.

God fart på Nordfyn, men så døde vinden. Fotos: Troels Lykke

Claus Hamdrup i sin Drabant 38.

Medstrøm ved Romsø. Der blev sejlet bagbord rundt.

Melges 32 sejlede rundt på under 29 timer, den lå i vindstille i mange timer. Foto: Meges 32 team.

Smeden Kim Haugaard fra Nyborg styrede. Hellere ikke denne gang fik nogle gaster lov til at komme til læ en eneste gang på turen. Tasker må de heller ikke have med og rødvin og øl er en by i Rusland. 

Melges 32 hjernetrusten. Fra venstre: Jan Madsen, Arvid Tage og Kim Haugaard. Foto: Troels Lykke

Skippermøde. Fotos: Troels Lykke

Svenn fra Holbæk tog lang vej for at sejle med. Påhængsmotoren gik i stykker på vej mod Kerteminde og han drev derfor længe før han blev samlet op på Nordfyn af sejler med god stil.

Jan Hansen fra Quantum Sails delte lodtrækningspræmier ud.

Drabant 38-sejler Claus Hamdrup fra Kerteminde Sejlklub gjorde stort stykke arbejde for at få klassebådene med.

64-årige efterlønner, H-båds-sejler Eivind Skaalum var stævneleder for første gang. 

Carbonite 21-ejer fik gaster med.

Let vind fra start af.

Express ved Fyns Hoved. 

content-loader
content-loader
content-loader