Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det glade vinderhold, der sidste weekend vandt på DH i Palby Fyn Cup. Foto: Troels Lykke

Melges 32 først i Classic Fyn Rundt - 60 udgået

Sejladsen fra Kerteminde lider under kraftig vindstille. Melges 32 fra Thurø er første båd i mål i tiden 28 timer 35 minutter. De ligner også vindere efter DH, for 60 både udgået pt ud af 114 startende.

Af Troels Lykke |

114 startede i Classic Fyn Rundt fra Kerteminde og de fleste er udgået, fortæller stævnleder af sejladsen til minbaad.dk, da vi møder ham lørdag eftermiddag i bureauet i Kerteminde Sejlklub, lige efter vi har spist velsmagende karrysuppe med kylling og en kold Odense Pilsner til.

Det trængte vi til efter vi udgik allerede fredag aften sent, vi havde ved indsejlingen til Lillebælt ligget bomparkeret i fem timer, og da vi vendte tilbage mod Kerteminde, lå vi stadig samme sted, fire timer senere. DER VAR INGEN VIND.

Førte fra Lillebælt af

Men vind det fandt Melges 32-holdet fra Thurø.

- Vi var første båd fra tragten (indsejlingen til Lillebælt) og den holdt vi hele vejen rundt, vi kæmpede koncentreret selvom vi ikke havde modstand derefter, forklarer rorsand Kim Haugaaard.

Arvid Tage, medejer og taktiker om bord, fortæller til minbaad.dk efter turen i Melges 32eren, der tog 28 timer og 35 minutter.

- Melges 32eren er en fantastisk båd, den reagerer super hurtigt det er en teambåd og det er fedt at mærke at vi får noget ud af den træning var har haft, siger Arvid Tage, der ejer båden med Jan Madsen fra Thurø Sejlklub.

Holdet ramte en genstand da de gik på syv meter vand.

- Vi ved ikke hvad det var, men det var ikke alvorligt, fortæller Jan Madsen, der fik champagne med holdet i Kerteminde. Og det ser ud til at holdet også vinder på DH, for ingen andre både var kommet i mål lige efter, kunne vi konstatere på havnen i Kerteminde.

Ærgerlig stævneleder

Stævnleder Eivind Skaalum var trist over vejret.

- Så mange havde glædet sig til en god sejlads og så bliver vinden væk, det er lidt trist, siger han, mens vi kan se der lå en masse lodtrækningspræmier fra sponsorer i sejladsen, men de bliver næppe alle delt ud, da 60 ud af 114 startende er meldt udgået fortalte stævnelederen ved 17. tiden lørdag eftermiddag.

Artikel opdateret søndag 5. juni.

www.fynrundt.dk

Ingen vind i starten til den hurtige Melges 32 fra Thurø. Foto: Troels Lykke

Minbaad.dk i en Drabant 24 blev trukket hjem fra Æbelø til Kerteminde. Næste gang tager vi motoren med hvis det er let vejr. Vi lå i vindstille i ni timer ved Lillebælt. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader