Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Sara Gunni siger farvel til Laser Radial

Verdensklasse-sejleren fra KDY trækker stikket i mindst et år og giver fred til en skadet krop. - Jeg har svedt, frosset, grædt, grint, raset, fejret og ikke mindst udviklet mig, skriver hun.

Af Troels Lykke |

Landsholds-sejler Sara Gunni skriver i dag på sin fanside:

For snart 16 år siden startede jeg til sejlads. Min bedstefar fik mig ned i en Optimistjolle, og pludselig var der en sport, som jeg synes var sjov. Sejlads er noget man starter til - men aldrig rigtig stopper med.

Jeg er heller ikke færdig med sejlads, men jeg tager en pause fra olympisk sejlads. Det har været noget af en rutschebanetur, siden jeg startede med at sejle. Fra at elske det, men være håbløs i Optimistjollen, til endelig at slå igennem i Europajollen, til at få skade efter skade i Laserjollen.

Jeg har svedt, frosset, grædt, grint, raset, fejret og ikke mindst udviklet mig. Jeg har rejst verden rundt og fået et livs værd af oplevelser. Mødt de mest fantastiske mennesker og fået muligheden for kæmpe for mine drømme.

Jeg har haft succes og imponeret ikke mindst mig selv flere gange. Men jeg har også været skuffet, og følt at det ikke længere var det værd. Især i mine skadesperioder har det været svært.

Jeg har leveret mine bedste resultater, når jeg ikke har været skadet, men i min snart 10-år lange Laser-karriere har der desværre kun 2-3 sæsoner uden store skader. Det er rigtig svært, når man ikke kan træne, som man gerne vil.

Denne sæson fik jeg det til at lykkedes bedre end tidligere - selv med en forstuvet ankel og et dårligt knæ, fik jeg fokuseret på det, jeg kunne gøre noget ved, og resultaterne var også bedre en de tidligere skadesramte år.

Nu er det tid til, at min krop skal hele! Jeg kan og vil ikke fortsætte med de her skader. Derfor tager jeg nu et år, hvor jeg forsøger at få styr på dem. Især mit knæ kommer nok til at tage tid - måske bliver det aldrig rigtig godt.

Samtidig skal jeg færdiggøre mit studie. I efteråret skal jeg i praktik og derefter skal jeg skrive mit speciale. Om et års tid tager jeg så igen en beslutning - en beslutning om hvorvidt jeg vil fortsætte med at sejle på det her niveau eller ej. Måske kommer jeg tilbage, måske gør jeg ikke.

Måske går der længere tid end et år, måske kortere. Imellem tiden holder jeg mig nok ikke helt væk fra sejlads. Min Laserjolle kommer sikkert ikke til at stå fuldstændig urørt hen.

Måske jeg kan prøve noget lidt mindre fysisk-krævende sejlads. Jeg håber også, at jeg kan være træner eller på anden måde dele mine erfaringer videre. Tak til alle dem, der har støttet mig gennem årene! ❤️

Tak til alle, som har fulgt mig. Tak til min familie, min kæreste og mine venner. Tak til alle de sejlere, som jeg har rejst, trænet og konkurreret med. Tak til alle de trænerne, som har presset mig og hjulpet mig.

Tak til alle de eksperter, som har hjulpet mig med min psyke og fysik, især igennem mine mange skader. Tak til Dansk Sejlunion, Team Danmark, KDY og alle de sponsorer, som har støttet mig. Jeg var aldrig nået hertil uden jer! ⭐️, skriver Sara Gunni. 

content-loader
content-loader
content-loader