Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Erik Tingleff Larsen sad her i juni 2015 på sin nye 12-meter, der blev bygget i Flensborg.

12 meter-sejler Erik Tingleff Larsen er død

Forretningsmanden Erik Tingleff Larsen fra Hørsholm blev 73 år. Han støttede sejlere og var selv aktiv 12-meter sejler.

Af Troels Lykke |

Erik Tingleff Larsen, civilingeniør i fysik og HD i regnskab, var grundlægger og ejer af radarvirksomheden Weibel Scientific A/S, og virksomheden blev hans livsværk.

Det skriver Ugebladet i Hørsholm.

Det lå allerede tidligt i kortene, at han ville sætte sig varige spor. Allerede i 1977, tre år efter han blev uddannet civilingeniør, startede Erik Tingleff Larsen virksomheden Weibel i Valby med tre medarbejdere.

I dag ligger Weibel Scientific A/S i Allerød, beskæftiger 100 medarbejdere og omsætter årligt for et trecifret millionbeløb, skriver Weibel Scientific i en pressemeddelelse.

Gennem årtier var Erik Tingleff Larsen både arbejdende direktør og bestyrelsesformand for virksomheden, og Weibel Scientific udvikler og eksporterer i dag Doppler-radarer til hele verden.

Hans fokus på forskning, udvikling, produktion, salg og kvalitet gik forud for alt og Modet og lysten til at gå nye veje og en stædig insisteren på at turde og ville skabe produkter, der ikke tidligere har været mulige at fremstille, har hele tiden drevet ham og virksomheden fremad.

Radarer til NASA

Nysgerrigheden for at eksperimentere og opfinde gik som en rød tråd gennem hele Erik Tingleff Larsens professionelle liv.

Det har ført til teknologiske landvindinger, blandt andet den ære at levere radarer til NASAs rumprogram, hvor de skulle overvåge opsendelserne af rumfærgerne og styrke sikkerheden for astronauterne.

Fly og flyvning har gennem mange år haft Erik Tingleff Larsens interesse, og i 1992 tog han derfor pilotcertifikat og senere også helikoptercertifikat.

Som kaptajn på Weibels jetfly udvidede Erik salg og marketing og globaliseringen tog fart.

12-meter sejler og OL-sponsor

Sejlsport var også en af hans helt store personlige passioner, både som udøvende i meter-både, fx en ny 12-meter, der blev bygget færdig sidste år i Flensborg.

Erik Tingleff Larsen ydede økonomisk støtte til både sejlere, fx Jonas Høgh-Christensen frem mod OL i Finnjolle, men også sejlklubber.

I de sidste år boede Erik Tingleff Larsen sammen med sin kæreste Birthe på bopælen i Hørsholm, hvor han sov stille ind den 30. november efter længere tids sygdom.

Kilde. Ugebladet Hørsholm
content-loader
content-loader
content-loader