Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Danske Vanity V ses her til Rolex Baltic Week. Foto: Daniel Forster / Rolex

250 sejlere til 12-meter Wessel & Vett Cup i Marselisborg

Wessel & Vett Cup bliver en tredages dyst på Aarhusbugten og et kulturhistorisk indslag i festugen, når 12mR bådene mødes 1. september.

Af Christine Skærlund Werlauff |

Wessel & Vett Cup 2017 skal sejles ud for Marselisborg Havn, der bliver midtpunkt for Wessel & Vett Cup for de klassiske 12mR både, havnens svar på classic cars.

Det er første gang, Aarhus er værtsby for denne prestigefyldte kapsejlads og i år ser Aarhus frem til at byde op til 15 både velkommen på Aarhus Bugten og ikke mindst til den europæiske Kulturhovedstad Aarhus. 

Wessel & Vett Cup bliver en tredages dyst på Aarhusbugten og et kulturhistorisk indslag i festugen, når 12mR bådene i al deres pragt forener kapsejlads, spænding og kultur i Marselisborg.

12mR bådene har en spændende livshistorie, og siden den første blev bygget i starten af 1900-tallet har bådklassen være kendt som de klassiske America’s Cup både og som en olympisk bådklasse. 

Patrick Howaldt, Vicepræsident for ITMA Nordeuropas 12mR klasse:

”I en periode fra klassens afsked med America’s Cup i 1987 til det store Americas Cup Jubilee i Cowes i 2001, var klassen på vej til at blive glemt, men efter jubilæumskapsejladsen i Cowes er 12mR klassen genoplivet, og i dag er 12mR bådene fra alle perioder blevet meget populære igen.” 

Kong Christian X sejlede på Aarhusbugten

Når Wessel og Vett Cup har valgt at afholde kapsejladsen i Marselisborg Havn trækker de tråde tilbage den gang Kong Christian X sejlede på Aarhusbugten ud for Marselisborg Slot i sin meterbåd, Rita. 

Kongefamilien i dag, og særligt H.K.H. Kronprins Frederik og Prins Henrik er selv habile sejlere og deltagere i diverse kapsejladser. Sidst 12mR bådene var samlet til en kapsejlads i Dyvig, var det også med tilstedeværelse af Prins Henrik og Kongeskibet Dannebrog.        

Eksklusive både med et strejf af verden     

Når vi har med en bådklasse som 12mR-klassen at gøre, tiltrækker det flere internationale sejlere og bådejere.

Til Wessel & Vett Cup forventer vi, at 4-5 af de deltagende både kommer fra Danmark, og at de resterende både kommer fra henholdsvis Tyskland, Norge og Finland, hver især med en besætning på 14-17 mand.

Det bliver et deltagerantal på ca. 200-250 mand, som kommer til at fylde Marselisborg Havn med liv og glade dage. 

Bådene har op igennem tiden haft mange kendte ejere, som har sørget for at bådene i dag står flotte og velrestaureret i tråd med deres originale stil. De oprindelige både blev bygget i mahogni, som kun taler for deres eksklusive og elegante udtryk. 

”Disse yderst smukke både, som er overordentlig søstærke og velsejlende, og bemandet af 15 sejlere er noget af det smukkest at se på, specielt når de kommer i et stort antal. Til Wessel & Vett Cup forventer vi op mod 15 stk., så aarhusianerne skal glæde sig til dette syn,” fortæller Patrick Howaldt.

Vi glæder os over at kunne byde Wessel & Vett Cup velkommen og give deltagere og tilskuere et indblik i sejlsporten som et sportsligt og kulturelt aktiv for Aarhus. Vi takker Magasin du Nord fonden for deres donation, uden den ville arrangementet ikke kunne lade sig gøre. 

Fakta

Wessel & Vett er stiftere af Stormagasinet Magasin du Nord, og fonden er glad for at dette års afvikling af Wessel & Vett Cup sker i Aarhus - byen hvor Magasin åbnede sin første butik for snart 150 år siden

Wessel & Vett Cup afholdes fra d. 31. august med ankomst og sejlads fra d. 1. til og med d. 3. september 2017

Cup‘en afvikles af Marselisborg Sejlklub og Sailing Aarhus i samarbejde med ITAM og Marselisborg Havn 

Sailing Aarhus, i samarbejde med flere aarhusianske sejlklubber, sætter årligt Aarhus på verdenskortet, når de byder sejlere fra hele verden velkommen til sejlads på Aarhusbugten

content-loader
content-loader
content-loader