Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her ses Steen Christensen i sin nye Italia 9.98 tidligere år i Malmø. PR-foto

Steen Christensen vinder Pre worlds i Skovshoved

I mindste klasse var ny Italia 9.98 med Christensen skarpest, mens Swan 42 og 45 tog sejre i de større klasser. Xp44-sejler Lorenzen var tilfreds, men moleøl manglede i KDY-stævnet.

Af Troels Lykke |

ORC Pre Worlds blev af KDY afviklet fredag, lørdag og søndag i farvandet ud for Skovshoved. Og det blev et rigtig fint træningsstævne for alle. Vejret var på den rigtig pæne side, alt fra vindstille og op til fem m/sek., som i det meste af landet.

I den mindste klasse kom Greve-sejler Steen Christensen fra John Mast først i sin nye Italia 9.98, viser resultatlisten.  Steen og co. slog X-37eren Hansen, der ellers nærmest plejer at vinde alt.

Morten Lorenzen, bestyrelsesformand for minbaad.dk, sejlede med på Xp 44eren Stony 7 fra Næstved og tog en sjetteplads i et felt hvor Sirena en Swan 42 fra Rungsted vandt, viser resultatlisten

- Den lette og springende vind er markant i Øresund og de taktiske beslutninger er vigtige som altid. Derudover lærte vi nok alle, at det gælder om at kæmpe til det sidste, for efter ORCi beregningerne var færdige kunne man konstaterer at ganske få sekunder afgjorde placeringerne bådene imellem, fortæller Morten Lorenzen.

Ros til baneleder Lerche - men øl manglede

- Race management, under ledelse af PRO Christian Lerche gjorde det super godt på vandet. Flotte baner og super god information over vhf - det var i verdensklasse. På land kunne der godt optimeres lidt. Bortset for lidt pølser og en øl på sidstedagen, var der ikke rigtig mole-stemning i den flotte ny-indviede Skovshoved Havn. Et tilmeldingsgebyr på 2000 kr. kunne vel godt give grundlag for lidt aftersail hygge. Men alt i alt er ganske flot for VM, der lover godt for det rigtige ORCi Vm i uge 29. Vi glæder os, fortæller Xp44 gast Morten Lorenzen.

I den største klasse vandt Swan 45eren Tarok i et lille felt på kun tre både, viser resultatlisten

Morten Lorenzen trimmer her på Stony 7 under Palby Fyn Cup. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader