Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Solaris 50 har liner fra en kapsejladsbåd, men er skabt til tursejlads. Man sidder godt i cockpittet eller i kahytten. PR-foto

Millionær-nyt: Solaris 50 skaber drømme

Stor wow-effekt med luksus-touch, fortæller journalist, der med BådNyt stemte Solaris 50 ind som performance cruiser-vinder i European Yacht of the Year 2016.

Af Troels Lykke |

Solaris 50 til 3,6 mio. kroner ånder af skønhed. Man ser det straks. Det flade dæk, den smukke teak og minimalistiske design får den til til at ose af sex og elegance.

Cockpittet er måske lige lidt lille mener en fra juryen i European Yacht of the Year, hvis man skulle finde på at sejle kapsejlads og en spiler skal håndteres, forklarer BådNyt. 

Men for to personer er båden et perfekt valg, men vær klar til at slippe over fire millioner kroner før du kommer ud at sejle.

Morten Brandt roser design

- Solaris 50 er et perfekt eksempel på et højt niveau af italiensk design, byggekvalitet og funktionalitet. Bådens smukke dæk er rent og ingen fald eller skøder forstyrrer ens øje, siger Morten Brandt fra BådNyt.

Han slår også fast at båden gik imponerende stærkt i selv helt let vind. Den schweiziske journalist Lori Schüpbach fra Marina.ch er også helt væk i Solaris 50, der har kulfiberrig om bord, selvom den primært er til turbåd.

- Stor wow-effekt. Båden er en hurtig cruiser med luksus-touch. Båden havde en perfekt balance på roret og kunne styres med små bevægelser på rattet. Noget der også er godt for tursejlads, siger schweizeren. Båden blev testet med en mindre praktisk selvvende-fok. Og i cockpittet er der fire spil til at håndtere sejlene.

Solaris 50
Længde 14,50 m
Vandlinje 14,25 m
Bredde    4,55 m
Dybgang   2,80 m
Vægt  14,2 ton
Kølvægt 4,90 ton
Storsejl 85 m2
Fok  75 m2
Motor       55-75 hk
Vandtank 500 l
Dieseltank 350 l
Pris  fra 3,6 mio. kr.

Læs mere om båden

content-loader
content-loader
content-loader