Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
De nye pontoner er mærkbart bedre i vind over 7 m/sek. og specielt ved sejlads i bølger er de også bedre og med den længere vandlinie giver de mere også drive. Foto: Quorning Boats

Dragonfly 28 nu med moderne pontoner

Ny Dragonfly 28 Performance har nu pontoner med nyt Wavepiercing-design. - Det giver mere fart i luft pga. bl.a. 20 procent mere opdrift, forklarer Jens Quorning til minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

Jens Quorning fra Quorning Boats forklarer om moderniseret Dragonfly 28.

- Vi har netop udviklet en ny udgave eller version af vores populære Dragonfly 28 som har fået betegnelsen Performance. Og Dragonfly 28 model serien ( Touring – Sport – Performance ) har lige gennemgået et facelift også med nyt vindues design, så Dragonfly 28 serien er mere moderne, og har nu mere samme udtryk som vores nyere Dragonfly 25 og 32 serie.  Så vi har haft meget travlt her i efteråret, forklarer chef for værftet i Skærbæk.

Hurtigere pontoner

Pontonerne er gjort hurtigere, som de er det på den seneste Dragonfly 28:

- Den nye Dragonfly 28 Performance betyder at den har fået helt nye pontoner med vores nye ”Wavepiercing” design, som på den næsten nye Dragonfly 25. Dette design giver helt ny performance og mere fart i luft. De nye DF 28 pontoner har fået 20% mere opdrift og opdriftscentret er flyttet længere ned så pontonerne hurtigere giver lift, samt de er 50 cm længere, siger Jens Quorning til minbaad.dk.

Ikke noget med kæntring at gøre

Den uheldige sejler, der kæntrede i Silverrudder ud for Thurø i september, har ikke noget med ændringen at gøre, forklarer Jens Quorning.

- Det skal lige nævnes i denne forbindelse at det er noget vi har arbejdet med siden foråret og har intet at gøre med den Dragonfly 28 der kæntrede på Silverrudder, de nye pontonforme  var allerede lavet dengang i September. Vi fik prototypen færdig her lige op til jul og vi havde testsejladser her mellem jul og nytår og denne Dragonfly 28 Performance har nu premiere på BOOT Düsseldorf hvor vi udstiller tre både, Dragonfly 25, 28 og 32, siger Quorning.

Dragonfly 28, der koster fra 1.370.800 kroner, blev testet udfor Skærbæk mellem jul og nytår.

content-loader
content-loader
content-loader