Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Der er god plads i de nye pontonbåde, der ikke sejler så stærkt og ikke er havgående. Foto: Troels Lykke

Nye 18 og 22 fods pontonbåde til kanalsejlads eller i søer - gode til en fest

Hvis man går en tur gennem København spotter man straks hjemmelavede tømmerflåder, delebåde, eller andre sociale aktiviteter i kanalerne. På de rummelige pontonbåde vil man skabe et nyt rum til søs.

Af Anna Brinch |

Anna fra Minbaad.dk var forbi pontonbåde.dk og sælger af bådene, Bo Hilding, til Copenhagen Boat Show. De nye pontonbåde er netop er kommet på markedet i Danmark.

Hvis man ønsker at være social sammen til søs, kan man i øjeblikket finde mange finurlige måder at være på vandet. De har dog hidtil alle haft én ting til fælles. Spildplads. Det er netop derfor at Bo ser en kæmpe mulighed for de rummelige pontonbåde. 

- Bådene er meget ærlige omkring hvad de er. Det er hverken en sejlbåd eller motorbåd. Det skal fungere som en platform der udelukket er egnet til hygge, sociale arrangementer og familietid. 

På de ellers relativt komprimerede 18 eller 22 fods pontonbåde, kan der sidde henholdsvis 9 eller 12 personer og endda med massere af rum tilbage. Ombord er der plads til netop det som betyder noget - samvær og hygge. 

Stort marked i USA

Pontonbåde som denne er meget populære i USA, men det er slet ikke udbredt i Danmark. Det er dermed det første seriøse take på at udbrede pontonbådene i Danmark. 

Båden er stabil, vipper næsten ikke da den har to trykpunkter. Som en klassisk motorbåd har den kun et trykpunkt men på en ponton båd bliver den altså rykket. Der er meget plads på trods af størrelsen. De overflødige er væk, det vigtige som skal bruges til samvær og hygge er tilvage 

- Folk efterspørger dagsturene, hvor der er plads til at være sammen. Det er især i storbyerne og men også ude på søerne, fortæller Bo Hilding. 

Udlejning af Pontonbåde

Pontonbådene leveres som et samlesæt i en container, og bliver derefter samlet i Danmark. Her har kunden mulighed for at have medbestemmelse i indretningen ombord.

Fremtiden byder på en hurtig udskiftning indenfor motorvalget ombord. Bådene vil derfor gå fra benzin til el. Derudover har Pontonbåde.dk netop fået havnepladser i Nyhavn og Tuborg Havn, i København. Her håber Bo Hildning af der vil være mange som griber muligheden for et dagstur ombord på en pontonbåd. 

I kan læse mere om båden på deres egen hjemmeside.  

Smartliner Pontoon 18 Serenity

Pris: 199.900 kr. 

Bredde = 2.55 m

Dybgang = 40 cm

Længde = 5.6 m

Vægt = 890 kg

Ce kategori = c

Motortype = Påhængsmotor

Max motor = 80 hk

Max personer = 9

Fuld instrumentering, badestige, polstrede sofaer, siddeplads for 8 personer, nedfældeligt omklædningstelt, styrepult, navigationslys, kunststof teak dørk. Mp3 stereo, led lys, vinter presenning.

Smartliner Pontoon 22 Harmony

Pris: 333.480 kr. 

Bredde = 2.55 m

Dybgang = 45 cm

Længde = 6.8 m

Vægt = 1095 kg

Ce kategori = D

Motortype = Påhængsmotor

Max motor = 150 hk

Max personer = 12

Fuld instrumentering, badestige, polstrede sofaer, siddeplads for 11 personer, nedfældeligt omklædningstelt styrepult, navigationslys, kunststof dørk. MP3 stereo standard, LED lys, isboks, bimini kaleche, vinter presenning, deluxe solseng, tredje ponton, stuverum i midter ponton, indbygget benzintank på 70 L

content-loader
content-loader
content-loader