Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Ved OL i 2012 sejlede en dansk 49er og Finnjolle medaljer hjem.

Dansk sejlsport leverer kun én medalje i Rio

Det mener den anerkendte sportsdatabase Infostrada, og dansk idræt vil i alt kun levere otte medaljer. Se hvilken bådtype, som sejler en bronzemedalje hjem.

Af Troels Lykke |

Anne-Marie Rindom, verdensmester i Laser Radial, bliver den eneste dansk sejler, der leverer medaljer ved OL. Og det bliver i bronze.

Det mener den anerkendte sportsdatabase Infostrada, som tror på at dansk idræt kun leverer 8 medaljer ved OL i Rio. Eneste guld vil gå til roning til René Poulsen i 1000 meter ener.

Man kan indvende mod den forudsigelse, at vi også kan være heldige at levere medaljer i Nacra 17, Finn, 49erFX og 49er.

Det er Berlingske Tidende, der i dag skriver om medaljerne, hvor det også kommer frem at Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark sender 44 ledere på studietur til Rio for 950.000 kroner.

»Om 14 dage (i uge 11, red.) regner vi med at offentliggøre vores medalje-målsætning for legene. Men den bliver næppe væsentlig anderledes end den, vi meldte ud i fjor,« siger Morten Rodtwitt, det danske OL-holds chef de mission.

Dengang lød tallet på 10 danske OL-medaljer. Seneste opdaterede statistik fra den internationalt anerkendte sportsdatabase Infostrada når imidlertid frem til, at Danmark blot erobrer otte medaljer.

Otte medaljer er ikke OK

»Hvis vi ikke vinder flere, bliver jeg skuffet. Vi har de seneste år forberedt os optimalt til legene i Rio. De anstrengelser ønsker vi naturligvis at få fuld valuta ud af,« siger Morten Rodtwitt, der dog trods misforholdet anerkender Infostradas udregningsmetode.

»Faktisk er Infostrafa et af de redskaber, vi gør brug af, når vi analyserer vores medaljemuligheder. Ligesom os selv kigger de tilbage på resultaterne ved de seneste tre verdensmesterskaber. Herudover baserer vi vores forventninger på den snak, vi har haft med specialforbundenes sportschefer om de aktives aktuelle niveau,« siger Morten Rodtwitt.

Favorit trods hjerneblødning

Der er dog et par ting i Infostradas opgørelse, der undrer, og samtidig sætter spørgsmålstegn ved det danske medaljeudbytte i Rio.

For selvom bryderen Mark O. Madsen plages af efterveerne fra en hjernerystelse og badmintonspilleren Carsten Mogensen er ude på ubestemt tid efter han for et par uger siden under hold-EM blev ramt af en hjerneblødning, nævnes de blandt Danmarks medaljekandidater.

Kilde: Berlingske Tidende

Anne-Marie Rindom sejler bronze hjem, lyder det fra Infostrada. Foto: Das Büro

content-loader
content-loader
content-loader