Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Efter VM i Mexico i april ved Anne-Marie Rindom om hun er udtaget til OL. Foto: Troels Lykke

Rindom tager anonym 8. plads til EM

Den danske Laser Radial verdensmester fra var ustabil i toppen på Gran Canaria. Sara Gunni tog 11. plads med forstuvet fod. Christian Rost blev 46 og fører nu OL-udtagelse hos mændene.

Af Troels Lykke |

Med en 8. plads sluttede Anne-Marie Rindom til OL som bedste dansker ved Radial-EM på Gran Canaria.

Hendes 2-15-20 serie ved de afsluttende sejladser fredag opridser ganske godt billedet af en uge, hvor den danske verdensmester ikke helt ramte et stabilt topniveau.

Det fortæller Dansk Sejlunion på facebook.

Sarah Gunni Sailing var allerede før EM-start reelt sat ud af topspillet på grund af en forstuvet fod.

Men Gunni fightede sig igennem stævnet og sluttede til sidst på en 11. plads - en flot og viljestærkt præstation under de givne omstændigheder.

EM blev vundet af hollandske Marit Bouwmeester - den mest vindende Radial-sejler over de seneste år.

Næste opgave for de danske sejlere bliver EUROSAF-stævnet på Mallorca sidst i marts. Herefter går turen til VM i Mexico, der sejles midt i april - det er samtidig tredje og sidste konkurrence i den danske OL-udtagelse.

Christian Rost fører OL-udtagelse

Christian Rost fra Egå har taget føringen i den danske Laser-udtagelse til OL i Rio. Fredag sluttede EM på Gran Canaria - hvor Rost kunne notere en slutplacering som nummer 46, hvilket giver ham 5 point i OL-udtagelsen, fortæller Dansk Sejlunion.

Michael Hansen - der gennem EM-ugen har ligget side om side med Rost - sluttede af mindre godt og måtte se Rost knibe sig foran i deres indbyrdes duel om OL-pointene. En slutplacering som 49 indbringer Michael Hansen 2 point i udtagelsen.

Kun placeringer i top-50 tæller med i regnskabet. Slutplaceringer for feltets øvrige danskere:

Patrick Döpping nr. 73
Mads Bendix nr. 75
Martin Aamann Jessen nr. 93
Carsten Faubel nr. 115

OL-udtagelsen afgøres sidst i marts ved EUROSAF-stævnet på Mallorca. Med de få point, der blev udløst ved EM, er udtagelsen stadig helt åben. Se stillinger i de danske OL-udtagelser: www.sejlsport.dk/…/olympiske-l…/sejlernes-vej-til-rio

Christian Rost er pt. bedste danske Laser-sejler. Foto: Das Büro

content-loader
content-loader
content-loader