Gå til hoved-indhold
Udstyr
Dansk Tursejlerprøve skræddersyet til den danske sejlerkultur, sejlertraditioner og sejladsforhold.

Test ny online sejleruddannelse

Alle kan kvit og frit prøve kræfter med Dansk Tursejlerprøve fra duelighed.dk. - Der er en grundprøve i havsejlads, siger Benjamin Kristensen, der står bag uddannelsen.

 

 

Af Troels Lykke |

Benjamin Kristensen, bestyrelsesformand for duelighedsklubben, duelighed.dk, fortæller til minbaad.dk:

Vi er en flok erfarne sejlere, instruktører og bemyndigede censorer fra foreningen Duelighedsklubben, som har udarbejdet et helt nyt, brugervenligt og relevant prøvesystem for fritidssejlere, der ønsker at dokumentere, at de har solide og søsikre kompetencer, også når det bliver alvor.

Sammenlignet med de traditionelle duelighedsprøver og fritidssejlerprøverne i f.eks. Storbritannien og Tyskland, ligger Dansk Tursejlerprøve i den "skrappe" ende, og samtidig er Dansk Tursejlerprøve skræddersyet til den danske sejlerkultur, sejlertraditioner og sejladsforhold.

Prøvesystemet er specielt designet til førere af søgående fritidsfartøjer med en længde på 7 - 15 meter, som ønsker at bevæge sig bort fra velkendte kyster, for at udforske nye farvande og fremmede havne, og derfor må have solid basisviden om bla. søvejsregler, terrestisk navigation, søsikkerhed og praktisk sømandsskab.

Grundprøve i havsejlads

Der er tale om en grundprøve i havsejlads, men hvis du vil krydse de store oceaner, bør du overveje supplerende uddannelse i praktisk brug af sekstant, radar, tidevandstabeller, kommunikationsmidler o.s.v.

De jordomsejlere jeg kender, har alle fået gode råd og vejledning hos langturssejlernes forening FTLF, inden de har begivet sig ud på verdenshavene.

Du finder Dansk Tursejlerprøve her: duelighed.dk/test/index.htm

content-loader
content-loader
content-loader