Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
André Højen Christiansen ses her under VM. Foto: Robert Deaves

Høghens hjælperytter André Højen går efter OL i Tokyo

23-årige André Højen går efter OL i Tokyo og VM 2018 i Finnjollen i Aarhus bliver den store test for ham. Lige nu sejler han U-23 VM og er bedste dansker.

Af Troels Lykke |

Næste år sejles ISAF-VM i Aarhus og derfor er der stor interesse fra sejlernes side for at prøve Aarhusbugten i de olympiske bådtyper. Fx i Finnjolle-klassen.

Her er 35 topsejlere med fra fjorten forskellige lande, bl.a. Australien og Argentina. De sejler U-23 VM. Tre af Finnjolle-sejlerne i feltet er danske.

Desværre har Aarhus-sejler, lægestuderende Stig Steinfurth, måttet melde afbud pga. hjernerystelse. Noget stortalentet pådrog sig for tre uger siden i bådtypen Melges 24 under træning i Aarhus.

Tobias Hemdorff, tidligere verdensmester i Europajolle, har i stedet overtaget  Stig Stenfurths plads ved siden af  Jacob Stachelhaus og André Højen Christiansen.

Sidstnævnte klarer sig bedst efter ni sejladser. Og det har været hårdt for sejlerne, vinden har både været let og virkelig hård for de unge, der typisk vejer 100 kilo og ofte er over 1,9 meter høje.

Finnjollen er nemlig ekstremt krævende. Det kan Paul Elvstrøm skrive under på, han har nemlig sejlet tre OL-guldmedaljer hjem i bådtypen.

Men den 1,87 meter høje og 95,8 kilo tunge André Højen Christiansen, der til dagligt læser HA på Handelshøjskolen i Aarhus, lå længe nummer syv ved VM, men han droppede torsdag ned på en samlet niendeplads. Der mangler tre sejladser fredag og en sejlads lørdag.

- Vi er lige nu godt brugte efter de mange sejladser, jeg håber jeg kan blive bedre end nummer syv, da jeg blev det i 2015 i Valencia, så resultatet i år skulle gerne være bedre, siger den 23-årige André Højen Christiansen, der til dagligt træner på Aarhus Lystbådehavn og er i super form fordi han vægttræner og sejler over fem gange om ugen. Han kæmper for at komme op i vægt.

- Jeg  vil veje 100 kilo for at kunne være hurtigere i Finnjollen, så jeg spise rigtigt meget og styrketræner, men vægten skal sidde rigtig. Den skal være på lårene og på bryst og skulderparti, så jeg får vægten langt ud, når jeg hænger ud over jollen, siger André Højen Christiansen, der har rykket sig gevaldigt de seneste måneder. Han har nemlig været sparringspartner for OL-sejleren Jonas Høgh-Christensen, der vandet OL-sølv i London i 2012.

De to har sammen trænet i tre måneder i Florida, men også i New Zealand, Spanien og Italien.

- Det har givet mig super meget, især har jeg fået gode input når jeg sejler læns, men også strategisk og taktisk har jeg fået meget, men især har jeg fået et godt indtryk af hvad der skal til for at komme til tops. Opskriften er simpel. Det er nemlig mega hårdt arbejde i olympisk sejlsport.

Sejleren har olympiske ambitioner. Han går efter OL i Tokyo og VM 2018 i Finnjollen i Aarhus bliver den store test for ham.

content-loader
content-loader
content-loader