Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
André Højen Christiansen vender tilbage til barndomsklubben i Vejle. Foto: Flemming Ø. Pedersen / Dansk Sejlunion
Sejlklubber

Finnjollesejler André Højen bliver træner i barndomsklubben

De unge i Sejlklubben Neptun Vejle kan se frem til at have Danmarks bedste Finnjollesejler i trænerbåden. Håbet er, at Højen kan inspirere og udfordre jollesejlerne.

Af Sara Sulkjær |

Få dage før vigtigt EM, hvor fire OL-billetter er på højkant, løfter danske André Højen Christiansen sløret for et nyt samarbejde med Sejlklubben Neptun Vejle. 

En klub, der har haft uhyre stor betydning for Danmarks bedste Finnjollesejler, der som barn brugte utallige timer i klubbens joller.

Hovedpersonen glæder sig

Planen er, at den 26-årige sejler fremover skal være synlig i flere af barndomsklubbens aktiviteter. Det skriver Dansk Sejlunion i en pressemeddelelse.

- Klubben har nogle ildsjæle, som har sat skub i en god udvikling med nye faciliteter og en ny generation af sejlere og forældre, fortæller André Højen Christiansen og uddyber:

- Nu får jeg muligheden for at være med til at dele ud af min erfaring til alle de nye, unge sejlere, og det glæder jeg mig virkelig til.

Inspireret af Vejle-sejlere

At dygtige forbilleder har betydning, oplevede Højen selv, da han som ung fik lov at spejle sig i flere af klubbens ældre herresejlere:

- Som helt ung sejler blev jeg selv stærkt inspireret af Vejle-sejlere som Mads Ebler og Michael Risør. Så nu håber jeg på samme måde at kunne inspirere en ny generation - og på den måde give noget tilbage til den barndomsklub, som har betydet utroligt meget for mig, slutter han.

Se desuden flot video fra Nikolaj Schwaner herunder:

content-loader
content-loader
content-loader