Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Claus Høj Jensen th., sejler de stærke gaster Rasmus Jørgen Andresen på 19 år og Frederik Dahl Hansen på 20. Foto: Troels Lykke

H-båd: Morten Nielsen vil slå Claus Høj Jensen

De to verdensmestre mødes i Faaborg til Speed Cup i klassens 2. VM-udtagelse.

Af Ricky Hansen |

H-båds flåden sejler i den kommende weekend deres 2 VM udtagelsesstævne. Det foregår i Fåborg Sejlklubs klassestævne Speed Cup 2016, som har været afholdt siden 2012.

16 H-både stiller til start og udfordringen bliver at sejle fra Claus Høj Jensen, og det er der skippere på linjen der kan.

Den hurtige sejlmager fra Herslev Strand Sejlklub er aldrig langt foran, men altid nok til en stævne sejr. Oftest er det fordi, at han sjældent laver noget ringere end en 3-4 plads og så er selvtilliden trods alt så stor, at hvis de bider ham i haserne, så har han ofte et gear ekstra.

Udfordrerne

Poul Jensen og besætning fra Thisted Sejlklub er en af weekendens favoritter, de har før taget stævnesejren fra Claus Høj Jensen i blandt andet i Amfoft i 2015. I år fik de en 3. plads.

Tidligere Verdensmester Morten Nielsen fra Roskilde Sejlklub var ikke med til klassens første VM udtagelsessejladser i Amfoft, men han er gammel i gårde og lader sig ikke kyse af den hurtige knægt i klassen.

Morten Nielsen sejler med Niels Henrik Borch, de 2 har sejlet H-båd sammen siden 1980´erne. Deres 3 mand Claus Rossing har kun været med nogle år, men sammen fik de sølvmedaljer til DM i Ebeltoft i 2014.

Bertelsen og Korsgaard som outsidere

Andre udfordrere som må forventes at lave en topplacering er KDY´eren Mads P.G. Korsgaard, vice Nordisk Mester i H-båd i 2015 og Anders Bertelsen fra Århus Sejlklub, som har store forventninger til de nye sejl som han selv udvikler i samarbejde med Lars Bo Poulsen fra Ulmann Sails.

Sejlsportsinteresserede er velkomne til at kigge forbi i weekenden. Fåborg Sejlklub vil gøre alt for at lægge banerne i bunden af fjorden, så det bliver muligt at følge sejladserne fra land.

Se mere på www.faaborg-sejlklub.dk/forside-speed-cup/ eller på www.h-boat.dk/

Claus Hø Jensen vandt i Amtoft i maj. Her fører han sikkert. Foto: Ole Vogntoft

content-loader
content-loader
content-loader