Gå til hoved-indhold
Claus Høj Jensen vandt igen en lofttrappe i Amtoft. Gasten Rasmus tv. fik den. - Det er en fornøjelse at sejle med så unge gaster, det giver mig energi, siger 45-årige Claus Høj Jensen. Fotos: Troels LykkeKapsejlads
Se TV 2-indslag. Claus Høj Jensen vandt igen en lofttrappe i Amtoft. Gasten Rasmus tv. fik den. - Det er en fornøjelse at sejle med så unge gaster, det giver mig energi, siger 45-årige Claus Høj Jensen. Fotos: Troels Lykke

Mix-hold skånede Høj Jensen og tabte i Amtoft

Thomas Sennels tog en ny 1. plads søndag og ku i 2. sejlads have sejlet H-båds-verdensmester Høj Jensen i hegnet. - Men vi vil ikke vinde på at være dumme svin, siger Sennels, der tog andenplads.

Af Troels Lykke |

Claus Høj Jensen, femdobbelt verdensmester, havde humoristisk sat fem kæmpe stjerner i sin nye Høj Jensen-spiler. En stjerne for hvert VM-guld, som ses på billedet længere nede.

Men trods de mange mesterskaber, der også tæller seks danmarksmesterskaber i H-Båd, VM-guld i Yngling og Drage, havde sejlmager Claus Høj Jensen fra Holbæk Sejlklub, endnu ikke vundet kult-sejladsen Spar Cup i Amtoft i Limfjorden.

I øvrigt en by i mindre krise, da købmanden truer med at lukke, da folk ikke handler nok i butikken, som en kvinde i byen fortalte til minbaad.dk under festmiddagen lørdag aften.

Men tilbage til sejladsen. Claus Høj Jensen vandt stævnet med sine to bomstærke gaster Rasmus Jørgen Andresen på 19 år og Frederik Dahl Hansen på 20.

Høj Jensen: De kunne have sejlet på os

Men det så ellers længe ud til at efter søndagens første sejlads at mix-holdet fra Aarhus Sejlklub med Thomas Sennels og gaster ville vinde, efter det tog en førsteplads i dagens første sejlads i deres båd fra 1982.

De kunne derfor blot genere Claus Høj Jensen i starten og få ham ned i feltet. For ville Claus Høj Jensen blive dårligere end nummer tre, så ville Sennels vinde.

- De kunne sagtens have gjort det, men de kom aldrig og generede os i sidste sejlads, så vi fik en virkelig god start i sidste sejlads og kunne vinde sejladsen, siger Claus Høj Jensen, der lige havde vundet en lofttrappe, vin, blomster og ophold på Hanstholm Hotel til næste års DM i Amtoft i H-båd.

Thomas Sennels forklarer om sin passivitet.

- Vi vil ikke vinde på at sejle som dumme svin, jeg kunne godt have sejlet matchrace på Claus (Høj Jensen, red.) Og vi havde regnet på hvordan vi kunne vinde, men vi vil vinde på at sejle godt, siger 44-årige Thomas Sennels, der dog er godt tilfreds med andenpladsen.

Fra venstre ses nummer to i stævnet. Thomas Sennels, Ninna Precht, Mia Krog og Thomas Hannibal.

Sennels og co. i DEN  370 sejler i en H-båd fra 1982 til 80.000 kr. men med nye Høj Jensen sejl på. Foto: Ole Vogntoft

Anders Bertelsen fra Aarhus Sejlklub tog sjetteplads selvom han gik på grund i 3. sejlads på første opkryds. Næste dag havde dommer Niels Sohn rykket banen længere fra land.

Claus Høj Jensen vandt sidste sejlads. Bemærk de fem stjerner i spileren. En stjerne for hvert VM-guld. - Det skal da være lidt sjovt, derfor gjorde jeg det, siger Claus Høj Jensen. Foto: Ole Vogntoft, se flere stævnefotos fra ham

En af verdens ældste H-både, ejet af Henrik Schultz fra Amtoft Lystbådelaug, tog 29. plads. - Den er fra 1967 og blev bygget i Göteborg, forklarer han til minbaad.dk.

Vi sejlede med og tog 13. plads i stævnet, der var utroligt velorganiseret. De lokale var ekstremt hjælpsomme. Man kunne overveje og flytte til Amtoft og købe et hus med havudsigt for 800.000 kroner.

Den skrappe sejler Poul Jensen fra Thisted tog 3. plads med reserve-besætning, sidste år vandt han stævnet. Han er vældig social og takkede klubben for et godt stævne.

Amtoft, VM-udtagelse, 32 H-både

1. Claus Høj Jensen, Holbæk Sejlklub, 11 point

2. Thomas Sennels, Aarhus Sejlklub, 14 p

3. Poul Jensen, Thisted Sejlklub, 21 p

4. John Schmidt, Sejlklubben Neptun Vejle, 23 p

5. Claus Hovgaard, Sejlklubben Neptun Vejle, 27 p.

Fuld resultatliste

content-loader
content-loader
content-loader