Gå til hoved-indhold
Se hvordan Frost 38 sejler. Den sejlede bl.a. fra en Xp 44 og en X-41 under Brandsø Rundt i weekenden. Foto og video: Troels LykkeTest
NY VIDEO ER PÅ. Den forrige var beskadigt. Frost 38 sejlede bl.a. fra en Xp 44 og en X-41 under Brandsø Rundt. Foto og video: Troels Lykke
Test
Test
Test

Sådan sejler 3600 kilo lette Frost 38 - ny video

Kulfiberbåd på den rigtige måde. Vi var i Faaborg på ny Frost 38. Hun vejer halvdelen af konkurrenterne. Et ton er sparet med kulfiber i stedet for glasfiber og aptering i træ er en by i Rusland.

Af Troels Lykke |

38 fods sejlbåd, der vejler kun 3600 kilo. Ret vildt. Ret fantastisk.

Det er nemlig en lav vægt, meget lav. Den krydser op med en Xp44 på 8,65 ton, men når der faldes bare ti grader af, så løber Frost fra den ellers hotte X-Yachts, da den vejer langt mindre.

Det viste sejlads i weekenden i Brandsø Rundt i Lillebælt.

Stregerne er slået af Jan Pedersen fra Aarhus-firmaet BIG-design. Og han har skabt en lækker sag med T-køl og blybulb, der stikker 2,3 meter.

Båden er 3,4 meter bred og udstyret med Harken-spil og Harken-udstyr, malet med Hempel og har laminatsejl fra One Sails i Helsingør. De stod godt under aftenkapsejlads, som vi nåede efter testen i Faaborg i aftes.

Vi går ikke på kompromis med sejlegenskaber

Om vægten siger Jakob Frost.

- Båden sejler bedst fra 5 m/sek. Der sejler den overraskende sit DH-mål hjem, vi stikker af når der er slæk på skøderne. Den sejler over sin teoretiske vandlinje fordi den er så let. Vi går ikke på kompromis med sejlegenskaberne. Det hele skyldes at vi har sparet så mange tons ved at bygge i kulfiber. Havde vi bygget samme båd i glasfiber var den et ton tungere, dertil spare vi også flere hundrede kilo ved ikke at have apteret båden i kahytten i krydsfiner, men bare i rå kulfiber, siger Jakob Frost.

Frost 38 sejlede også fra en X-41 i Brandsø Rundt (se resultater), da der blev slækket ud på skøderne.

Derfor alu-mast

En Frost 38 sejler med John Mast i alu.

- Du vil måske spare 30 kilo ved at købe en kulfibermast, et rør fra John Mast vejer kun 110 kilo og jeg sparer vel 150.000 kroner ved ikke at købe en kulfibermast, siger bådebygger og chef for Tucu-værftet i Faaborg.

Den nu 40-årige sejler har bygget båden til sig selv, men kommer der en og vil købe en Frost 38 vil han ikke afvise at bygge en. Prisen vil han ikke tale om. 

På minbaad.dk anslår vi at båden vil koste 2,5 mio. kroner, alt afhængig af byggematerialer.

LED-lys findes i flere farver. En frostboks er bygget så der kan være 6 x 24 dåseøl fra Tyskland. Fotos: Troels Lykke

Frost 38 har to gennakere, en code zero, storsejl og to fokke. 

Minbaad.dk og BådNyt er de første i verden, der sejler den tjekkede Frost 38, der sejler mellem 7,3 og 7,5 knob på kryds. Vi vandt onsdagssejladsen på DH i Faaborg i går og kom først i mål også.

 

content-loader
content-loader
content-loader