Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Udsigt fra min lejlighed mod Sukkertoppen, hvor man kan komme til med svævebane. Foto: Troels Lykke

Godmorgen Rio: Man vænner sig til det

Provokerende overskrift, for her i byen, hvor der bor 6-7 mio. mennesker er der masser af liv under et OL, som jeg er her for at dække. Dagen startede med en løbetur.

Af Troels Lykke, Rio |

Gå ikke alene om aftenen her i Rio. Du kan blive rullet, som jordomsejleren Stig Westergaard blev det i en park under en Volvo Ocean Race for nogle år siden. 

Det gjorde jeg heller ikke, gik sammen med to kolleger, men med fotoudstyr og computer.

Sluttede af med to fantastiske caipirinha, Brasiliens nationaldrik, på et in-sted, et boheme-område, tæt på Gloria Marina og hvor sejlerne bor.

Her hang andre journalister og fotografer også ud. Vi så heldigvis ingen danske sejlere, flere af dem, der ikke skal i konkurrence i dag (Laser og Finn) tog til OL-beachvolley på den berømte Copacabana-strand.

På cafeen mødte vi også nogle af de 260 frivillige i deres gule trøjer og grønne gummisko. Hjælperne kommer fra hele verden. Jeg har talt med både en amerikaner og en italiener, der hjælper gratis til under OL. Prisværdigt.

Det er nu heller ikke fordi jeg bliver rig af at skrive her i Rio, turen står mig i 25.000 kroner, men med salg af artikler går det lige op, men rig på oplevelser bliver jeg.

Tog billig taxa hjem til en gigantisk penthouse-lejlighed på mindst 250 kvadratmeter. En hushjælp er lige kommet for at gøre lejligheden rent og vaske vores tøj. Jeg bor her med BTs journalister, der nærmest arbejder døgnet rundt. 

Da jeg kom hjem i aftes klokken 22.30 lokal tid, 03.30 dansk tid, sad BTs redaktør Benjamin Munk Lund og arbejdedet på artiklen fra OL, Mens du sov

Nu er han taget ud til det olympiske anlæg en times kørsel herfra rigmands-oasen, hvor vi bor.

Har lige løbet i parken med gæs, træningsanlæg og en sø, mens vagten passede på min nøgle, og er nu på på 7. etage og sidder i en gigantisk stue.

Til højre kan jeg se Kristus-figuren Corcuvarda og til venstre er Sukkertoppen, som sejlerne bliver generet af under OL, men ikke flyene fra den lokale lufthavn, de stoppes under sejladserne, så de ikke flyver ind i helikopterne.

Pressecenteret åbner om lidt klokken 10 lokal tid. Og klokken tolv tager jeg på vandet og ser Jonas Høgh-Christensen i Finnjollen. Solen skinner, det er let vind. Der er lovet 5 m/sek.

Før OL var 16 procent imod det her i Brasilien, men nu hvor OL er i gang, så er flere lokale stemt for OL, fortalte en lokal politisk journalist, Gabriel Cariello, i går, der skulle skrive om sejlsport for første gang.

Han fortalte også at man virkelig har gjort vandet renere, vi mødte en af speciel båd, der støvsugede døde hunde og andet i vandet i går, og ifølge sejlerne er det blevet meget renere. 

- Jeg så da en skildpadde her forleden, så må det da være blevet renere, sagde Laser Radial sejler Anne-Marie Rindom i går.

Journalisten jeg talte med fortalte dog at man efter OL ikke vil fortsætte med at holde vandet rent.

Godmorgen: Man vænner sig til det.

Troels, Rio

Fra min lejlighed, frem til 18. august, ses  midten af billedet er den berømte Kristus-figur, der gemmer sig under skyen. Foto: Troels Lykke

En halv time efter lettede skyerne og Kristus blottede sig på toppen.

I mediecenteret i udkanten af Rio, finder man et gigantisk mediecenter, her vejer man maden før den betales.

Der bliver passet på byen og OL-deltagerne. Op mod 80.000 soldater er i aktion. Her er to i mediecenteret. Tak.

Deres udsendte med pressecenteret i baggrunden. 

content-loader
content-loader
content-loader