Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Troels Lykke fra minbaad.dk/BådNyt og Aarhus Stiftstidende er til sit 4. OL. Foto: En brasilianer

Nu går det løs - vi er på Laser Radial banen

Solen skinner, det blæser 5-6 m/sek. Her er 24 grader i Rios vinter. Minbaad.dk ankom i aftes og når lige at komme med på vandet. OL starter nu for sejlerne.

Af Troels Lykke, Rio |

Det sitrer her i pressecenteret ved Marina Gloria. Den olympiske havn. Det virker til at være fint sejlervejr.

Minbaad.dks udsendte har lige været til pressebriefing om at være på fotobådene.

Laser-jollerne er snart alle kommet på vandet. Og der er især store forventninger til den tidligere verdensmester i Laser Radial, Anne-Marie Rindom, der sejler for Horsens Sejlklub, men bor i Aarhus.

Hun siger selv til minbaad.dk, at hun ikke er blandt medaljefavoritterne, men det synes vi nu hun er. Vi tager ikke den jyske beskedenhed for gode varer. Men fair nok, hvis hun ikke vil lægge unødigt pres på sig selv.

20.000 pressefolk

OL er et gigantisk nervøst spil. Her er da også mere end 20.000 journalister, fotografer, klippere, producere og filmfolk fra 118 lande.

Mere opmærksomhed får sporten ikke.

Michael Hansen i Laser-jolle sejler også i dag, men han er, sagt med al respekt for Aarhus-sejleren, ikke favorit til medaljer. Den 26-årige ingeniør-studerende er med for at lære.

I dag følger vi derfor Anne-Marie Rindom, der skal sejle to sejladser. De to RS:X-surfere, Sebastian Fleischer og Lærke Buhl starter også klokken 18 dansk tid. Se det på TV 2 Charlie, der nu ikke kun er for folk over 50 år.

Godt humør i 49erFX

Samtidig mødte vi 49erFXerne Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen for ti minutter siden. De er i super humør.

- Vi starter fredag alt går fint, kun en enkelt træner har været syg, men sejlerne er raske, fortæller duoen, der er usikker på vejret.

- Der er mange forskellige meldinger, der er også lovet storm, siger de. 

Se resultater

content-loader
content-loader
content-loader