Gå til hoved-indhold
En ny J/70er koster omkring 375.000 kroner. Foto: Dansk SejlunionKapsejlads
En ny J/70er koster omkring 375.000 kroner. Foto: Dansk Sejlunion

Syv nye ligabåde klar til start i Juelsminde

Til det sidste bliver der knoklet med at klargøre Sejlsportsligaens syv nye J/70’ere. Bådene døbes i dag før ligastart. Der er snart 30 J/70ere i Danmark.

Af Troels Lykke |

Ligastævnet i Juelsminde bliver fredag indledt med en dåb af Sejlsportsligaens syv nye J/70’ere, der i denne uge er ankommet til Juelsminde – lige præcis i tide til at komme i søen, når ligasejladserne skydes i gang fredag eftermiddag.

Det fortæller Dansk Sejlunion til bådpressen.

Sent torsdag blev der stadig arbejdet intenst på at klargøre de nye både. Blandt andet med nye nummermærker i forskellige farver svarende til sejlene – dermed bliver også skrogene lettere at separere fra hinanden for de tilskuere, der følger sejladserne live på havnene eller vis streamingen fra FINAL 6 (søndag kl. 14.00 på www.sejlsportsligaen.dk og på Facebook).

Snart 30 J/70’ere i Danmark

De nye både bærer fabriksnumrene 1001 til 1007.  Om det ligefrem er 1001 Nats Eventyr for producenten J/Boats kan man filosofere over – i hvert fald er det markant høje produktionstal for J/70’eren opnået på ganske få år. Med bl.a. en stribe europæiske ligaer foruden Sailing Champions League som aftagere af bådene.

Også i Danmark har J/70’eren fået fodfæste på det seneste. For et år siden var der ti J/70’ere i Danmark – syv ligabåde plus to i Hellerup Sejlklub og én i KAS.

Siden er der kommet fart på, og med ligaens syv nye både på plads er der nu tæt på 30 J/70’ere i Danmark. Fordelt over hele landet – Bogense, Thurø, Oure, Hadsund, Silkeborg, Brejning, KDY, Sletten, Lynetten, KAS og Hellerup.

J/70 Class Denmark

Senest er J/70 Class Denmark blevet stiftet – det skete ved ligastævnet i Lundeborg i maj. 

Når dertil lægges de ganske mange klubber, som det seneste par år har investeret i andre attraktive klubbåde end J/70, så er der samlet set ved at ske en betydelig udvikling for sportsbådssejladsen i Danmark.         
content-loader
content-loader
content-loader