Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Fra venstre: Daniel Nyborg, Jacob Emil Pjetursson, Lærke Ilsøe Nørgaard og Kasper Bech Skiveren. Foto: Dansk Sejlunion

18-årigt 29er-es Daniel Nyborg banker alle i ligaen

En af verdens bedste 29er-sejlere Daniel Nyborg fra Yachtklubben Furesøen styrede til sejr i 2. divisionsstævnet i Lundeborg foran Gilleleje og Silkeborg.

 

Af Troels Lykke |

Tre unge skiff-drenge og en erfaren kvindelig matchracesejler. Sådan lyder opskriften på en besætning, der træder ind som ny i Sejlsportsligaens 2. division – og vinder sit første stævne.

Yachtklubben Furesøen (YF) fik en forrygende start på ligatilværelsen med en sejr i Lundeborg og dermed 18 point og en foreløbig førsteplads i Sejlsportsligaens 2. division, skriver Dansk Sejlunion til pressen. 

Stævnet bekræftede med al tydelighed den gamle sportskliché om, at det betaler sig at kæmpe om hver en meter.

Både Silkeborg Sejlklub og Gilleleje Sejlklub kunne have vundet stævnet ved blot at have nappet et enkelt point mere undervejs.

a-point mellem de tre første

Nu endte det i stedet med, at YF, Gilleleje og Silkeborg alle sluttede på 46 point. YF vandt herefter stævnet i kraft af seks 1. pladser mod Gillelejes fem og Silkeborgs fire. Tættere bliver det ganske enkelt ikke…

”Hjertet helt oppe i halsen” ”Det har været sjovt. Vi har haft nogle vildt tætte sejladser med hjertet helt oppe i halsen,” fortæller Lærke Ilsøe Nørgaard.

”Vi har fokuseret på at lave gode manøvrer – i god tid – og på at kommunikere, så det kun var det nødvendige, der skulle siges, for at det kunne lykkes,” siger hun om baggrunden for den vellykkede ligadebut.

Planen var, at stævnet skulle have introduceret det nye Final 6-format, hvor de seks bedste klubber sejler mod hinanden til sidst i en finaleflight over tre sejladser.

Desværre var lørdagens vindforhold i Storebælt så tilpas plagsomme, at det ikke lykkedes at afvikle de nødvindige otte flights inden for tidsfristen, søndag kl. 14.

Final 6 får en ny chance om en uge, når 1. division kommer til Lundeborg – under Skolerne i Oures velturnerede værtsskab.

Se slutstilling

Se videointerview

Få professionel sejler Nicolai Sehested med ombord til Palby Fyn Cup 2019

Når starten til Palby Fyn Cup 2019 går den 24. maj, får en heldig båd muligheden for at få VOR-sejler Nicolai Sehested med ombord i i alt fem timer, hvor han vil dele ud af gode råd og røverhistorier. Konkurrencen afholdes i anledning af 30 års jubilæet for kapsejladsen.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Ny ClubSwan 36 får C-foil system

Finske Swan præsenterer senere i år den nyeste båd fra værftet, en ClubSwan 36. Båden, som er en high-performance kapsejladsbåd, bliver beskrevet som en forvokset jolle med ovalt skrog og justerbar mast.

Links til andre sites