Gå til hoved-indhold
Ingeborg Gayle Nielsen skal koordinere sejladsen på Tuborg og Skovshoved Havn. Foto: KDYSejlklubber
Ingeborg Gayle Nielsen skal koordinere sejladsen på Tuborg og Skovshoved Havn. Foto: KDY

KDY ansætter ny ungdoms- og udviklingskonsulent

I forbindelse med nyt koncept for ungdomscentret i Skovshoved har klubben ansat Ingeborg Gayle Nielsen til at koordinere de daglige sportslige aktiviteter på Skovshoved og Tuborg Havn.

Af Sara Sulkjær |

KDY har en vision om at unge sejlere skal udfordres i et univers, hvor de både bliver gode sømænd og kapsejlere, samt hvor sejlere i alle aldre og på alle niveauer kan blive udfordret i forskellige kølbådstyper. På Skovshoved Havn har KDY en stor kølbådsflåde, som er i udvikling og på Tuborg Havn ligger klubbens Farr40ere. 

Et drømmejob

For at koordinere de sejlende medlemsaktiviteter på Skovshoved Havn har KDY derfor ansat Ingeborg Gayle Nielsen, der har sejlet optimist i Rungsted Kyst Sejlklub og derefter været aktiv i Nivå Bådelaugs ungdoms- og kølbådsafdeling. Ingeborg har selv duelighedsbevis og Yachtskipper af 3. grad, er småbådsskipper ved Roskilde Vikingemuseum samt frivillig projektleder i projektet ”I Nordboernes kølvand”. 

- Den lokale og daglige kontakt og koordinering betyder rigtig meget for vores medlemmer, hvorfor vi har valgt at ansætte Ingeborg, der skal stå for alt fra ungdom til sejlerskole og matchrace på Skovshoved og Tuborg Havn, siger Ann-Marie Mohr, der til dagligt arbejder med ungdom, talent, elite samt sejlerskole i KDY’s afdeling i Rungsted og derudover er ansvarlig for klubbens røde tråd sportsligt set. 

Hovedpersonen selv ser ligeledes frem til at starte i KDY:

- Dette er mit drømmejob – jeg brænder for sejlsport og alle de fantastiske værdier, det kan give folk. Jeg synes, det er spænende at få lov til at arbejde med alt fra børn og unge til voksne og til og med på tværs af forskellige niveauer og ambitioner, fortæller Ingeborg Gayle Nielsen i en pressemeddelelse. 

KDY har fået tre J/70ere

Sidste år drømte KDY om J/70erne, der er fremtidens kølbåd både i Danmark og udland. Takket være støtte fra A.P. Møllers og Hustru Chastine Mc.Kinney Møllers Fond til almene Formaal er denne drøm allerede blevet en realitet. Klubben har de seneste måneder derfor kunnet anskaffe sig tre af disse J/70ere, som kommer til at udvide de kølbådstilbud, som klubben allerede har på havnen. 

Nu kan der sejles Yngling, J/70, DS37 og Farr40 fra Skovshoved og Tuborg Havn. J/70erne indgår ligeledes som en mulig bådtype i KDY’s kommercielle afdeling, der arrangerer firmasejladser i dagstimerne. 

- Sejlads og både er i konstant udvikling, og det er vigtigt vi følger med i en klub som KDY, således at vores sejlere og gæster kan lære at sejle og træne i det bedste udstyr, mener Ingeborg Gayle Nielsen.

Flere elitesejlere

Og netop denne udvikling er essentiel for, at KDY kan fastholde uddannelsen af sejlere samt elitesejlere. Gennem de seneste årtier har KDY udklækket mange af verdens bedste sejlere gennem Ynglingesejlads og Matchracecenteret på Skovshoved Havn. 

Sejlere, der har formået at sætte Danmark og KDY på verdenskortet både til OL, Americas Cup, Volvo Ocean Race samt World Match Racing Touren.

På Skovshoved Havn og Tuborg Havn vil der være ugentlig fleetrace træning, både som traditionel kapsejlads, men også i form af Team Race, ligesom der også vil være ugentlig matchrace træning. 

Sejlads på engelsk

Som noget nyt tilbyder KDY sejlerskole på Skovshoved Havn med duelighedsbeviset som mål. Tillige har klubben udvidet med en afdeling for expats, hvor både unge og voksne kan lære at sejle på engelsk. 

KDY’s afdeling på Skovshoved Havn tager imod de unge sejlere allerede fra 10-års alderen, og de vil kunne blive ved at sejle i forskellige kølbåde i KDY’s regi, både i Ungdomscentret og Talentcenteret op til 25 år og efterfølgende som seniorer. 

- Det er målet at skabe et spændende sejlermiljø baseret på kølbåde og med fokus på kammeratskab, hvor de unge lærer team-building, at tage ansvar for hinanden samt at have det sjovt, både gennem at sejle kapsejlads og tursejlads, fortæller Ann-Marie Mohr.

Tak til Rasmus Viltoft

Som konsekvens af omstruktureringen af aktiviteterne i Skovshoved fratræder Rasmus Viltoft sin deltidsstilling som koordinator for matchraceaktiviteterne med udgangen af maj, da disse aktiviteter vil være en del af de samlede opgaver for KDY’s nye ungdoms- og udviklingskonsulent, der er en 1/1-tids funktion. 

KDY har været meget glad for Rasmus’ indsats, som har skabt god energi i matchracecenteret det seneste år. 

content-loader
content-loader
content-loader