Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Sehested flyvende ud for Tuborg Havn - live i dag

En vinder. En i midten. Og én med plads til forbedring. Det var det hurtige resume af den danske indsats ved førstedagen af Touren i Tuborg Havn.

Af Mathilde Ive |

26-årige Nicolai Sehested leverede en flot præstation med tre prikker og en enkel fjerdeplads, der gør ham til foreløbig etter i gruppe 1.

Michael Hestbæk, der kom med i 11. time på et wildcard, sluttede på en delt andenplads i gruppe 4, og Joachim Aschenbrenner sluttede på en femteplads i gruppe 2.

Ved skippermødet delte de tre danskere, deres erfaringer fra førstedagen – og hvad de skal forbedre frem imod morgendagens sejladser.

Sehested: Førstedagen er der man kan tabe

”Vi havde en fin dag, men førstedagen er jo altid dagen, hvor man kan tabe stævnet - men man kan ikke vinde det,” siger Sehested og tilføjer, ”så i morgen (i dag, red) skal vi holde fokus. Det er målsætningen.”

For Aschenbrenner handler det om at tage flere chancer på vandet, forklarer den unge skipper.

”Vi var generelt for langsomme i vores beslutningsproces i dag, så i morgen skal vi handle hurtigere – og generelt minimere manøvrerne,” siger Aschenbrenner.

Hestbæk: Vi skal starte bedre

For den erfarne prof-sejler, Hestbæk, handler det om at ramme top-kadencen i dag.

”Vi er gode på bådhåndteringen, men vi skal komme bedre fra start i morgen,” reflekterer Hestbæk og tilføjer,

”I de her både handler det om starten og at få fri luft op ad banen. Du vinder intet på vindspring. Hver vending er dyr.”

I morgen står den endnu engang på fleetrace med sejladser, der tager gennemsnitlig 15-20 min. for de hurtige både at komme igennem. Første start er planlagt til at gå i gang kl. 10.00.

M32ere ud for Tuborg Havn. Se resultater

content-loader
content-loader
content-loader