Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sally Barkow ud for Tuborg Havn. Foto: Ian Romain/M32 Series

Girlpower og danish dynamite i Tuborg Havn

Nicolai Sehested forsvarede sin placering frem imod knock-out sejladserne i dag – og så fik stævnets eneste pigehold for alvor fart i M32eren.

Af Mathilde Ive |

World Match Racing Tour har været velsignet med sol og søbrise, som var uret sat efter det. Og andendagen, hvor den sidste runde fleetrace skulle sejles, var ikke anderledes.

De fire grupper fik tre sejladser igennem tirsdag, og danske Nicolai Sehested (TREFOR), forsvarede delvist sin førsteplads i gruppe 1 – som han dog måtte dele med franskmanden, Yann Guichard (Spindrift Racing).

Gruppe 2 vandt amerikaneren, Taylor Canfield (US One), ikke overraskende, og danskeren Joachim Aschenbrenner (Aschenbrenner Racing) fik kæmpet sig fra femtepladsen op til fjerdepladsen.

Mindre godt gik det for Michael Hestbæk, der havde en svær andendag på vandet. Den rutinerede dansker (Team Hydra) sluttede fleetracen med en fjerdeplads i gruppe 4.

Kvinder kan selv, vil selv

Det blev også dagen, hvor stævnets eneste kvindelige hold, Team Magenta 32, for alvor kom på banen.

Amerikaneren Sally Barkow, kendt for sin verdensomsejling i Volvo kvindebåden, SCA, sluttede dagen med en prik i sidste sejlads – og på en delt andenplads i gruppe 2.

Den 35-årige skipper håber flere piger vil forsøge sig med M32’eren.

”Vores ambition med projektet er at skubbe baren for, hvad kvindelig sejlads kan være – og at inspirere andre kvinder til at gøre det samme,” siger Barkow.

Hun sejler med fem kvinder om bord, i forhold til de øvrige holds fire mand, og mener, det giver fordele at sejle kun kvinder.

”Der er et bedre flow i båden. Vi får tingene gjort, men vi gør det på vores egen måde,” siger amerikaneren og tilføjer, ”jeg håber flere piger vil få blod på tanden og prøve kræfter med klassen. Du skal arbejde hårdt, og du skal ville det. Præcis som hvis du var mand.”

I dag skal holdene i gang med knock-out sejladserne, der starter kl. 13.00 i Tuborg Havn.

Resultater, se www.wmrt.com/results

content-loader
content-loader
content-loader