Gå til hoved-indhold
Skonnertskipper Peter Lenskjold, Rudkøbing, genåbner passagerforbindelsen Rudkøbing-Marstal med ugentlig sejlads i et par sommermåneder. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, fyens.dkKort Nyt
Skonnertskipper Peter Lenskjold, Rudkøbing, genåbner passagerforbindelsen Rudkøbing-Marstal med ugentlig sejlads i et par sommermåneder. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, fyens.dk

Meta genåbner ruten Rudkøbing - Marstal

Passagerforbindelsen mellem Rudkøbing og Marstal bliver genoplivet i et par måneder til sommer. Tur tager halvanden time, fortæller fyens.dk

Af Troels Lykke |

Næppe af Strynø-færgen i den omdiskuterede trekant-sejlads, men af sejlskibet Meta fra Rudkøbing.

I en snak med Fyens.dk på beddingen i Rudkøbing fortæller skipper Peter Lenskjold, at han indleder sejladserne til sankthans, og at de fortsætter til slutningen af august.

Hver torsdag og fredag

Afgangen er fra Rudkøbing hver torsdag kl 8 og fra Marstal hver fredag samme tid. Sejlturen i Rudkøbing-skonnerten tager halvanden time:

- Jeg tror, at der er et særligt behov for cykelturister, men alle er velkomne til at sejle med og genopfriske Rudkøbing-Marstal, siger Peter Lenskjold.

Ligesom de fleste andre sejlskibe i Det Sydfynske Øhav er Meta under forårsklargøring. Skonnerten får renset og malet bunden, og onsdag kommer Søfartsstyrelsen på rutinemæssigt besøg:

- Den slags er efterhåndem mere papirbunker, end det er et praktisk tjæk, som det var før i tiden, siger Peter Lenskjold, skonnertskipper med mere end 20 års erfaring.

Meta er et af de få sejlskibe, der ligger klar til at sejle hele året. I vinterhalvåret er påmonteret et styrehus, når sejladsen går med fx lystfiskere, dykkere til den sænkede færge Ærøsund eller askespredning.

- Folk kan bare ringe året rundt. Jeg er klar til at rykke på en time, lyder det fra Peter Lenskjold.

Når Meta ikke er chartret, sejler den hele sommeren i faste ture med Rudkøbing, Svendborg og Marstal som basishavne. Faaborg og Ærøskøbing er droppet i år.

Også 132-årige Meta er gået digitalt, og det er nu muligt at booke plads på Billet.dk.

Meta er skonnert-rigget og bygget i Assens i 1884. Den har en lang og broget historie som fragtskib og stenfisker, indtil den gik ind i passagerfart. Skonerten blev totalrenoveret hos Bent Hartvig på Rudkøbing Bådebyggeri & Riggerværksted i 1999.

Passagerkapaciteten er tyve på dagture, og der er kahytsplads til ti personer.

Kilde: fyens.dk

content-loader
content-loader
content-loader