Gå til hoved-indhold
To unge medsejlere på Lilla Dan, Therese Haugested og Amalie Rosa Maarbjerg Skougaard hentede årets Fair Play-bælte. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts AvisStore både
To unge medsejlere på Lilla Dan, Therese Haugested og Amalie Rosa Maarbjerg Skougaard hentede årets Fair Play-bælte. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis

Fyn Rundt-postkassens store festaften

Den røde skonnert Lilla Dan af Svendborg blev både nummer et i kapsejladens Store Klasse og vandt Fair Play-konkurrencen.

Af Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis |

For den Svendborg-byggede Lilla Dan af Svendborg blev årets Fyn Rundt den helt store fest.

"Postkassen", som den røde topsejladskonnert spøgefuldt bliver kaldt i Fyn Rundt, scorede både førstepladsen i kapsejladsens Store Klasse. Tilmed kunne den sejle fra Svendborg med årets Fair Play-præmie.

Hårdeste konkurrent var ikke med

Førstepladsen var solidt funderet i, at ingen af Lilla Dans placeringer i kapsejladsens fem etaper var under en tredjeplads.

- Selvom Lilla Dan har været fast gæst i de fleste af Fyn Rundt-sejladsen 35 år, har den ikke tidligere vundet en førsteplads, fortalte stævneleder Jan Jay Brun Jensen ved præmiefesten i skibsværftshallen på Frederiksøen i Svendborg.

Jan Jay Brun Jensen supplerede med at nævne, at en af Lilla Dans hårde konkurrenter, skonnerten Aron af Svendborg, for første gang i de 35 år ikke deltog i Fyn Rundt.

Styrmand var med fra start

Da der under præmiefesten blev spurgt, hvem der havde været med i den første Fyn Rundt i 1982, var Lilla Dans styrmand, Steen Messmann, en af dem, der rejste sig.

- Jeg har kun "snydt" et par år, så jeg har taget turen Fyn Rundt med Lilla i alt 33 gange, siger Steen Messmann til FAA.dk. Sammen med unge medsejlere hentede Steen Messmann og Lilla Dans skipper Jesper Hjort Johansen præmien:

- Når Lilla Dan er "postkassen", må du jo være postmesteren, bemærkede Jan Jay Brun Jensen til skipperen med kvitterende applaus for de over 500 festdeltagere.

Unge står bag Fair Play-pris

Præmie-regnen afrundede med overrækkelsen af et redningsbælte til årets Fair Play-vindere. Denne præmie blev hentet af to glade, unge Lilla Dan-medsejlere, Therese Haugested og Amalie Rosa Maarbjerg Skougaard.

Fair Play er en konkurrence arrangeret af Fyn Rundts unge medsejlere. Undervejs Fyn Rundt får skibene tildelt praktiske opgaver på hver etape.

På Faaborg-Svendborg var det fx at tegne en 35 års jubilæumsplakat for Fyn Rundt. De fantasifulde plakater udgjorde en del af dekorationen i den gamle skibsværftshal.

Kilde: Fyens.dk

content-loader
content-loader
content-loader