Gå til hoved-indhold
Anette Viborg og Allan Nørregaards humør er i kulkælderen i dag torsdag i Rio. Kan du se nogen smile på billedet?Kapsejlads
Anette Viborg og Allan Nørregaards humør er i kulkælderen. Kan du se nogen smile?

Nørregaard har lyst til at forlade OL

Vindforholdene er så tilfældige i Rio, at Nacra 17-sejleren har lyst til at tage den første flyver hjem i aften. Nørregaard og Viborg er nu på 11. plads med 26 point op til bronze. Interview.

Af Troels Lykke, Rio |

Seks ud af tolv sejladser er sejlet og VM-sølvvinderne Allan Nørregaard fra Svendborg og Anette Viborg fra Aalborg er dybt frustreret over vindforholdene.

I dag torsdag sejlede duoen en 9, 14, 10 og 12. plads hjem. Det var under standard for holdet, som der er medaljeforventninger til.

Men de største forventninger har duoen selv, kunne der tydeligt fornemmes.

Men OL er svært at sejle. Vinden kommer og går ud for Rio mere end ellers set mange steder i verden, selvom banen ikke lå tæt på land i dag. Anette Viborg, der ikke har så meget influenza mere forklarer:

- Området er generet af bjerge og derefter byen. Der kommer kastevinde ned over banen. Vinden springer pludselig 30 grader og øger fra 4 m/sek. til 10 m/sek. Vi var ved at vælte i starten på grund af det. Vi lavede en god bagbord start i en sejlads men mistede pludselig vindtrykket og på et minut var vi 500 meter bagefter feltet, siger Viborg til minbaad.dk, vi møder her til aften.

Har lyst til at sætte sig på fly 

35-årige Allan Nørregaard, OL-bronzevinder fra 2012, havde netop talt med DR og TV2 og vi havde ikke set ham smile en eneste gang.

Det blev der ikke ændret på. Han var dybt irriteret. Også da vi taler med ham, ryger det ud af ham.

- Det er spild af tid at sejle her, vi har forberedt os i fire år. Det er at pisse på sejlerne at stille op i de her forhold, vinden er alt for random. Man kunne lige så godt have sendt nogle begyndere herover. Jeg har aller mest lyst til at sætte mig i en flyver hjem til Danmark. Det eneste vi kan forberede os ved nu er at drikke caipirinha (lokal stærk drink, red.), siger Allan Nørregaard, der stadig ikke smilte, selvom vi forsøgte at opmuntre sejleren.

Holdet er nu på en 11. plads, med 26 point op til en bronzeplads. Der resterer seks ud af 12 sejladser, før der sejles medal race. Fredag er der hviledag for Nacra 17-feltet.

Se stilling Nacra 17

content-loader
content-loader
content-loader