Gå til hoved-indhold
Frank Jensen, der her ser på Nacra 17-sejlads, tror især på de kvindelige OL-sejlere. Han regner med to medaljer til Danmark i Rio fra sejlsporten. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Frank Jensen, der her ser på Nacra 17-sejlads, tror især på de kvindelige OL-sejlere. Han regner med to medaljer til Danmark i Rio fra sejlsporten. Foto: Troels Lykke

Team Danmark tror på de kvindelige OL-sejlere

I går i Rio mødte vi Team Danmarks formand, overborgmester Frank Jensen. Han tror på medaljer til Rindom i Laser Radial og Hansen og Salskov-Iversen i 49erFX. Sejlerne modtager i år 10 mio. fra TD.

Af Troels Lykke, Rio |

Dansk sejlsport mangler ikke ligefrem penge.

Faktisk er OL-landsholdet et af de mest støttede forbund i Danmark og er med i den dyre gruppe af syv såkaldte Verdensklasseforbund, som Team Danmark kalder dem.

Her er også badminton, cykling, håndbold, orientering, roning og svømning.

Dansk Sejlunion får cirka ti mio. kroner fra Team Danmark i år, plus de stiller med fysioterapeut, træningsfaciliteter og sportspsykolog hvert år.

Selv bidrager Dansk Sejlunion med fem mio. kroner i år, blandt andet fordi Tormfonden støtter unionen massivt.

Pres på sejlerne

Et beløb, der ifølge Team Danmark er højere end for fire år siden i London, hvor danskerne sejlede to medaljer hjem. Der hviler derfor et vist pres på sejlerne, der plejer at levere medaljer ved hvert eneste OL.

Og indtil videre er der kun kommet en dansk OL-medalje i hus i Rio, leveret af cykelrytteren Jakob Fuglsang. Og svømmerne har ikke leveret medaljer endnu, selvom mange havde ventet det.

»Men det gjorde svømmerne heller ikke i London for fire år siden og nu fik vi en medalje i cykling i i stedet fra Fuglsang og det var ikke ventet, så vi kan stadig nå at vinde lige så mange medaljer som i England (ni medajler, red.),« siger Frank Jensen, Københavns overborgmester, der samtidig er formand for Team Danmarks bestyrelse.

Århus Stifstidende/minbaad.dk møder socialdemokraten på stranden ved siden af OL-havnen, hvor han er med hele Team Danmarks delegation, der også tæller organisationens direktør, Lone Hansen.

Tror på kvinderne

Om forventningerne til medaljer for sejlerne, lyder det sikkert fra Frank Jensen, mens han kigger ud på Nacra 17-banen, der ligger og sejler foran Sukkertoppen i gråvejr.

»Jeg tror på, at Anne Marie Rindom kan få medalje i Laser Radial og den kvindelige 49erFXer kan også gøre det. Vi tror på dem,« siger Frank Jensen.

Og det går da også godt for Laser Radial-sejleren, der vandt onsdagens sidste sejlads og er på andenpladsen i den samlede stilling.

En vigtig triumf for Rindom, der blev disket sent tirsdag aften af en kroatisk sejler, fordi danskeren havde sejlet for tæt på hende i starten i en luv-læ situation, hvor juryen vidnede mod danskeren.

Frank Jensen, der var i en Dansk Sejlunion polo, var på stranden ved siden af den olympiske havn, hvor der er storskærm og kommentator på. Fotos: Troels Lykke

Soldater var også til Nacra 17-sejlads, men kiggede kun på os tilskuere. I dag sejler danskerne i RS:X, Finn og Nacra 17. Se de kvindelige 49erFX-sejlere i OL-sangen:

 

<iframe width="600" height="423" src="https://www.youtube.com/embed/NzbKPkWYQU4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
content-loader
content-loader
content-loader