Gå til hoved-indhold
Her ses feltet på Øresund, hvor Horsens-sejlere var bedst i Juniorbåden. Foto: Dan IbsenKapsejlads
Her ses feltet på Øresund, hvor Horsens-sejlere var bedst i Juniorbåden. Foto: Dan Ibsen

Horsens-sejlere blev klassemestre i KDY 15m2

Klassemesterskab for KDY 15m2 / Juniorbåd sluttede lørdag med afslutningsfest og præmieuddeling lørdag aften, efter tre dages sejladser med vind fra 3 til 12 m/s.

Af Troels Lykke |

Suveræne vindere af Klassemesterskabet blev Torben Pedersen & Lotte Andersen, Horsens Sejlklub med en flot serie og kun 12 point på tavlen; Makkerparret vandt syv af de 10 sejladser og dertil en 2.-, 3.- og 4.-plads, hvor den sidste blev deres fratrækker. Det var Torben’s femte mesterskab i klassen.

Første dag torsdag var der frisk til hård vind, hvorefter den løjede fredag med en række sejladser i 3-6 m/s, og lørdag var sluttede i 5-8 m/s, så det blev tre varierende sejladsdage, hvor sejlerne blev testet på deres alsidighed.

Efter sejladserne mødtes alle sejlerne ved KDY’s aktivitetshus ”BASEN”, hvor der var mole øl og grill pølser på Skovshoved Havn, middag om aftenen sammen med Folkebådssejlerne i Nordbjærgs bådhal, som var lånt til formålet. En af aftenerne var aften var sejlerne på Bakken. Så det sociale var i højsædet under stævnet.

KDY afviklede det dobbelte mesterskabsstævne fra Skovshoved Havn og KDY 15m2 sejlede sammen med ”storesøsteren” Nordisk Folkebåd, så det var to af Danmarks klassiske både, der var til start på Øresund, som en del af KDY’s store 150 års jubilæums stævneprogram her i 2016.

Deltagerlisten talte i alt 13 både, heraf to tyske.

content-loader
content-loader
content-loader