minbaad.dk
lørdag 21. april

I Nacra 17 er Allan Nørregaard og Anette Viborg tilbage i medaljekampen ved VM i Clearwater.

Nørregaard og Viborg stadig bedste danskere

I Nacra 17 er Nørregaard og Viborg stadig bedste danske båd ved VM. Schütt-søstre røg ud af VM-toppen i 49erFX, mens Baad og Thusgaard er langt efter Hansen og Salskov-Iversen.

Kapsejlads | 13-02-2016 09:00 | Af  Troels Lykke

I Nacra 17 er Allan Nørregaard og Anette Viborg tilbage i medaljekampen ved VM i Clearwater efter en fremragende dag med placeringer som 11, 3, 5 og 2 i de fire sejladser.

Samlet rykker de op på en femteplads og kan skimte medaljerne inden for få points rækkevidde, viser resultatlisten.

Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck er på sjettepladsen og kan fortsat skabe spænding om OL-udtagelsen.  

Hverdag for søstrene Schütt

Det spidser til i kapløbet om den danske OL-udtagelse i 49erFX. Den førende båd i udtagelsen, med Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, kom bedst ud af de tre sejladser fredag med placeringer som 8, 2 og 6. Det rykker dem op på en sammenlagt 11. plads med to dage tilbage ved VM.

Maiken og Anne-Julie Foght Schütt lagde stærkt ud med en fjerdeplads i første sejlads – og en samlet VM-føring for en kort stund – hvorefter de mistede lidt af grebet og i de næste to sejladser indkasserede deres hidtil dårligste placeringer som 13 og 14. Samlet er Schütt-søstrene nu gledet ned på en ottendeplads, skriver Dansk Sejlunion til pressen.

Tæt på OL-exit for Ida og Marie

For Ida Marie Baad og Marie Thusgaard, der har vundet sølv og bronze ved VM de seneste to år, var drømmen om OL i Rio snublende tæt på at slutte i utide.

Kun i kraft af en stærk afslutning med en tredjeplads i sidste sejlads, fredag, fik de knebet sig ind blandt de 25 bedste, der sejler videre i guldfeltet.

Var guldfeltet glippet, havde det samtidig slukket OL-håbet for de to Aarhus-sejlere. Nu er de fortsat med, om end der er lang vej til OL-udtagelse fra deres aktuelle 22. plads.  

Så vejen er stadig stenet for de to Aarhus-sejlere, der skal slutte syv pladser bedre end Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, der er på en 11. plads, viser resultatlisten.

I mændenes 49er ligger Jonas Warrer og Anders Thomsen på en samlet ottendeplads før de sidste to dages sejladser i Clearwater.   

VM slutter søndag med medalrace.

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET