minbaad.dk
lørdag 21. april

De tidligere VM-sølv og bronzevindere Ida Marie Baad og Marie Thusgaard har indtil videre knækket mastetop og lavet to tyvstarter. Foto: Thomas Jacobsen

Nedtur for Baad og Thusgaard - optur for Schütt

Maiken og Anne-Julie Foght Schütt er nu toer ved 49erFX-VM. Hansen og Salsov-Iversen nr. 15 og Baad og Thusgaard 31, efter hhv. 1 og 2 tyvstarter. Nørregaard/Viborg i Nacra 17 på 4. plads.

Kapsejlads | 12-02-2016 06:55 | Af  Troels Lykke

På dag tre ved VM i Clearwater lykkedes det endelig at få afviklet fuldt program med fire sejladser i både 49er og 49erFX samt tre sejladser i Nacra 17-feltet. Torsdag var præget af helt let luft, og der var dømt fordel for de lette besætninger.

Maiken og Anne-Julie Foght Schütt åbnede VM-stævnet onsdag med en sejr – vundet i hård blæst med en badebold monteret i mastetoppen som værn mod at hamre masten i havbunden ved kæntring.

Torsdag var der på ingen måde brug for kreativ mastebeskyttelse, men også under lette vindforhold løste de to Horsens-søstre opgaven på fornem vis med placeringer som 9, 4, 4 og 2.

En stærk og stabil serie, der rækker til en samlet andenplads før de sidste tre dages sejladser, viser resultatlisten

”Maiken og Anne-Julie sejlede konservativt og godt, hvor de formåede at søge de frie spor i den lette luft,” sagde sportschef Thomas Jacobsen om Schütt-søstrenes præstation.

Schütt-søstrene kan dog ikke nå at vinde OL-udtagelse, dertil er de for langt efter Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, der ser ud til at køre en OL-udtagelse hjem pt. efter Ida Marie Baad og Marie Thusgaard lavede to katastrofe-sejladser.

Baad og Thusgaard gør det svært for dem selv
Ida Marie Baad og Marie Thusgaard lagde ellers godt ud med en andenplads i dagens første sejlads – for herefter at ramme helt skævt i de næste tre sejladser med en 17. plads og hele to tyvstarter.

Med en samlet 31. plads er der en del at indhente for Baad og Thusgaard, hvis håbet om OL-udtagelse skal holdes på sporet.

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen lagde ud med en 15. plads og en tyvstart, før de i de sidste to sejladser fik rettet op med en niende- og en andenplads. Samlet er Jena og Katja nummer 15.

I 49eren havde Jonas Warrer og Anders Thomsen svære betingelser i den lette luft, som bestemt ikke er deres favoritforhold. De kom dog ganske godt igennem dagen med placeringer mellem 5 og 14, og ligger efter fem sejladser på en samlet ottendeplads.

Dansk Nacra på fjerdeplads
I Nacra 17-feltet ligger Allan Nørregaard og Anette Viborg på en samlet fjerdeplads, mens Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck er nummer 10.

Vejret i Clearwater ventes fredag at byde på mere af den lette luft, før der igen er meldt tiltagende vind hen over weekenden. VM-stævnet i de tre olympiske bådklasser slutter søndag.      

Se Jena Mai Hansen fem minutter ind i video. Det handler om mad.

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET