Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det er lige på hjørnet at M32 stævnet holder til i Tuborg Havn. Foto: Ian Roman

Sehested slået ud af svensker i Tuborg Havn

Ingen af de tre danske skippere er videre til kvartfinalerne ved World Match Racing Tour. - Vi mangler både at træne i, hvis Danmark skal markere sig i M32-klassen, siger Michael Hestbæk.

 

Af Mathilde Ive |

Den rød-hvide fane kommer ikke til at pryde podiet ved dette års danske etape af World Match Racing Tour.

Nicolai Sehested sejlede ellers stærkt i de indledende runder med sin rutinerede besætning om bord, men det var ikke nok til at slå den svenske Nicklas Dackhammar da det gjaldt i knock-out sejladserne her til eftermiddag.

”Vi havde en dårlig dag og Nicklas havde en god dag - men sådan er det engang imellem,” siger Sehested, og tilføjer ”nu drikker vi en øl, evaluerer og kigger fremad.”

Rasmus Køstner, der sejlede med hos Sehested ved denne etape, kender bådene godt fra sin tid med Gram-Hansen – og ofte er det marginalerne, der gør udspillet forklarer han.

Skakspil

”På dage med vindspring, som vi har set i dag, kan det være et skakspil, at vælge side – og det spil faldt ikke ud til vores side i dag,” siger den rutinerede taktiker og tilføjer, ”Nicklas sejler flot – det gør hele feltet, så intet er sikkert, hvis man først kommer bagud i den her båd. Så er det svært at komme igen.”

Bring M32 til Danmark Den tidligere 49’er sejler, Michael Hestbæk (Team Hydra), tabte sine tre knock-out sejladser til franskmanden, Yann Guichard (Spindrift Racing) tidligere på dagen.

”Vi var ikke gode nok i starterne, og så er det svært at komme tilbage i de her både,” siger Hestbæk efter sejladsen.

Den erfarne sejler, synes generelt, der mangler forudsætning for at danske sejlere kan gøre det godt i M32-klassen.

Hestbæk: Vi mangler træningsmiljø i Danmark

”Helt generelt gør øvelse jo mester, og vi mangler både at træne i, hvis Danmark skal markere sig i M32-klassen,” siger Hestbæk, der har arbejdet for at etablere et træningsmiljø for klassen lokalt.

”To både, ville være nok for at unge mennesker – og dem der allerede sejler – kunne blive bedre i M32’erne.”

Joachim Aschenbrenner og hans unge hold, der røg ud ved sail-off i går, håber også, at de får mulighed for at træne mere i de høj-intensive både, inden næste etape.

I morgen er en ny dag Semifinaler og finaler sejles i morgen og lørdag fra Tuborg Havn, hvor der fortsat vil være massere af spændende sejlads at se fra tilskuer-teltet. Man kan se alle resultater og billeder fra dagens på www.wmrt.com/results.

content-loader
content-loader
content-loader