Gå til hoved-indhold
Den regerende europamester i OK-jollen, Bo Petersen, tyvstartede lørdag. Foto: Søren Svarre, sejlfoto.dkKapsejlads
Den regerende europamester i OK-jollen, Bo Petersen, tyvstartede lørdag. Foto: Søren Svarre, sejlfoto.dk

Svensker fører nu DM i OK-jolle

Der er lagt op til et brag af en finaledag søndag ved OK-DM. Jørgen Svendsen er nu kun to point efter DM-guldet i Herslev, hvor 95 OK-joller kæmper.

Af Thomas Kvist |

Thomas Hansson-Mild, verdensmester i i klassen fra 2009, har 8 points efter lørdagens tre hårdtvinds-sejladser, mens VM-sølvvinder Jørgen Svendsen fra Hellerup Sejlklub ligger på andenpladsen med 10.

Den regerende europamester, Bo Petersen kunne have ført serien, men han blev snuppet for sort flag i dagens første sejlads, og ligger nu på 13 points.

Rigelig vind giver udfordringer som jollesejler, og ud over de obligatoriske kæntringer, så var der også en enkelt sejler med et flænget sejl, og en anden sejler der knækkede en mast.

En af klassens nye ”rookies” (Dirch Ziebrandtsen, 50 år) leverede dagens absolut mest spektakulære optræden.

Dirch gennemførte anden sejlads som sidste mand på banen, og kæntrede 10 meter efter mållinjen, med et flækket sejl som resultat.

Dirch udtaler, at det har været hans hårdeste dag på vandet, men åbenbart ikke mere, end at han også kunne underholde med levende musik til aftenens gallamiddag. 

Jørgen Svendsen på andenplads

Dagen bød på tre sejladser, hvor den første blev vundet af den tidligere …. Christian Olesen. Anden: Svendsen. Tredje Thomas Hansson-Mild. Sidstnævnte fører den samlede stilling. 

OK-jolleklassen er virkelig blevet begunstiget med præmier fra vores gavmilde sponsorer.

Der er så mange præmier, at vi har mulighed for at uddele to flotte præmier til aftenens middag. Thomas Kvist (HSS) modtog en OK-jolle-bom fra okjollebom.dk og Lars Due modtog et start-ur fra Ronstan. 

content-loader
content-loader
content-loader