Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
DM i Ok-jolle starter 12. august. Foto: Søren Svare, sejlfoto.dk

Ny rekord: 100 joller til DM i OK-jolle

Med DM i Herslev Strand vil OK-sejlerne igen sprænge rammerne for antal tilmeldte til et danmarksmesterskab. Flere på Fyn og Jylland sejler nu i jollen.

Af Thomas Kvist |

Sidste år kunne klassen rapportere om 80 tilmeldte til DM i Lundeborg, og allerede dengang var der snak om, at der ikke tidligere havde været så mange tilmeldte til DM - ej heller i de tidlige OK-jolle stormagtsdage tilbage i 1960'erne.

Men nu har klassen igen markeret sig som en klasse i vækst, og kan i år melde om udsigt til en startlinje med 100 både, hvor en stor del af klassens vækst kan tilskrives de nyeste vækstklubber vest for Storebælt i blandt andet Svendborg.

OK-jollen appellerer til det brede publikum 

- OK-jollen udmærker sig igen som en jolle, der appellerer til det brede publikum. Og ja, indrømmet… - der er flere i feltet med grå stænk på toppen, end der er sejlere med en ny-erhvervet studenterhue, lyder det fra OK-klassens formand, Jesper Strandberg fra Herslev Strand Sejlklub.

Men, begge typer sejlere er at finde i feltet, og begge typer sejlere kan begå sig - og gør det sammen.

OK-sejlerne både kan og vil repræsentere en meget bred skare af sejlere, der alle har det til fælles, at de primært ønsker gode kapsejladsoplevelser på vandet, og befriende afslappet stemning på land. 

Fremgang kommer ikke af sig selv 

Meget af successen for OK-jollens vækst i Danmark kan tilskrives en velfungerende organisation samt de mange "all-inclusive" stævner, hvor aktiviteterne på land prioriteres på højde med aktiviteterne på kapejladsbanen.

- Desuden er det en meget væsentlig detalje, at OK-jolle-klubben har anskaffet flere lånejoller i rigtig god stand, som er placeret i forskellige sejlklubber rundt omkring i landet, siger Jesper Strandberg.

Her kan ny potentielle sejlere komme med ud i de etablerede jollefelter - og prøve en tur med de lokale helte.

- Og, som det hedder sig i OK-feltet, så "sælger jollen sig selv", når man har været en tur med på vandet. Får man blod på tanden efter en prøvetur, så kan en kapsejladsklar OK-jolle anskaffes fra 25-30.000 kr., forklarer Strandberg.

Tæt på 100 joller til DM i Herslev Strand Sejlklub 

Her, med ca. 1½ uge til stævnet er der 100 tilmeldte sejlere, og erfaringen viser, at der løbende vil komme tilmeldinger de kommende dage.

Den arrangerende klub Herslev Strand Sejlklub er en lille sejlklub, med lige knap 400 medlemmer, og klubben lægger en stor ære i at lavet et godt DM, og der er 40-50 frivillige, der er klar til at bidrage til festlighederne.

- Det er selvsagt også en stor udfordring at løfte en sådan opgave, når der pludselig kommer over 100 gæster til klubben. Men i 2013 afholdt samme gruppe af frivillige nordisk mesterskab (også for OK-jollen) og det er således en sejlklub fuld af forventning, der glæder sig til at tage imod de mange gæster, forklarer Strandberg. 

content-loader
content-loader
content-loader