Gå til hoved-indhold
Det er en RIB som denne, der nu er i København. Her ses en i Svendborg i august 2015. Foto: Troels LykkeHavne
Det er en RIB som denne, der nu er i København. Her ses en i Svendborg i august 2015. Foto: Troels Lykke

Politiet jagter især jetski i København med nyt fartøj

Københavns Politi og Marinehjemmeværnet har indlet et samarbejde med et nyt 10,5 meter langt indsatsfartøj med blink på.

Af Troels Lykke |

At havnen i København er blevet en integreret del af byen, kan også mærkes på bådtrafikken - og her er det ikke altid alle, der følger reglerne, skriver TV2 Lorry.

Det fik sidste år Københavns Politi og Marinehjemmeværnet til at indgå et samarbejde om et nyt indsatsfartøj.

RIBen er let at kende. Det er et sort, 10,5 meter langt bæst med hurtig acceleration, stor manøvredygtighed og et blåt blink på taget. 

Som en patruljebil

Fartøjet har allerede været flere gange i vandet i år, siger vicepolitiinspektør og leder af vagtcentralen hos Københavns Politi, Steen Harpsøe.

- Det er vores vagtchef, der beslutter, om og hvornår fartøjet skal på vandet. Det indgår på samme måde i vores beredskab som vores patruljebiler. Marinehjemmeværnet yder en stor hjælp og har et højt beredskab, så vi kan ofte være på vandet med ganske kort varsel.

Pas på spiritus

Om fartøjets opgaver siger vicepolitiinspektøren, at det først og fremmest handler om, at Københavns Havn er behagelig og tryg for alle Københavns borgere.

- Det kan være måske være fristende for nogle, at drikke et par øl i solen og derefter sejle rundt og nyde livet og byen fra vandsiden. Men ligesom på land, skal man også til vands overholde gældende regler vedrørende spiritus, certifikat til visse bådtyper, sikkerhedsudstyr og lignende.

Særligt jetski er en udfordring for politiet, og det lader til, at ikke alle er bekendt med forbuddet, oplyser politiet.

Kilde. TV 2 Lorry

content-loader
content-loader
content-loader