Gå til hoved-indhold
Vertical Smile, dansk Swan 60 med skipper Peter Lerbrandt, går her foran på bagbord halse. Foto: Carlo Borlengi/RolexKapsejlads
Vertical Smile, dansk Swan 60 med skipper Peter Lerbrandt, går her foran på bagbord halse. Foto: Carlo Borlengi/Rolex
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Lorenzen: Swan'er synger på Sardinien - se nu video

Hvert andet år mødes bådejere og gaster i ø-paradiset Sardinien i Port Cervo i den nordlige ende. Morten Lorenzen er på dansk Swan 60. Ny baby Swan 50 får meget opmærksomhed, blogger han.

 

Af Morten Lorenzen, Sardinien |

Her på Sardinien er Yacht Club Costa Smeralda vært for Rolex Swan Cup, hvor der i år er 125 både til start - og der er alle modeller. Fra en vintage 36 fod "Tarantella" til den hypermoderne 115 fod "Highland Fling"

De store tunge Swan's er bemandet med rigtig mange sejlere og der er vel over 1500 gaster på havnen.

Rigtig mange af sejlsportens rockstjerner er tilstede som ejernes støttepædagoger i rollen som taktikker eller strateg. Jochen Schuemann, Bouwe Bekking, Jes Gram Hansen og Sten Mohr er blot få af de mange vi spotter hernede.

Stemningen er rolig og afslappende på land hvor gamle venskaber bekræftes og nye opstår. Det er næsten en fætter og kusine fest hvor Swan familien mødes og bekræfter hinanden i slægtskabet.

ClubSwan 50 - ny baby

Og i år er der en lille ny baby med. 50 års jubilæet fejres med introduktionen af ClubSwan 50 (til 7,5 mio. kr.), en radikal nyskabelse der blev til efter en design konkurrence hvor design ikonet Juan K. vandt over Swan's husdesigner Frerrs.

Det er et modigt træk, og baby'en ser hot ud i havnen og på vandet.

Om det lykkes at skabe et stort one-design Swan 50 diskuteres ivrigt i de mange barer og Coffee shops i Porto Cervo - men hun har ihvertfald fået rigelig opmærksomhed, den lille nye baby.

Vi føler os hjemme

På "Vertical Smile", Swan 60 fra Hellerup, nyder vi at deltage hernede. Vi føler os faktisk lidt på hjemmebane, og kender område og vilkår rigtig godt.

Holdet er lige nu næstbedste Swan 60, viser resultatlisten

Agterperronen, med taktiker Mads Christensen, kan komme med de vildeste kald som teamet klarer med stil. Et godt sammensejlet team gør en stor forskel og vores "gamle" team er på stikkerne.

På vandet er det nærmest paradis på jord. Stabile vind forhold og pres på grejet, intense dueller og lange stræk giver sejlsport i verdensklasse

Og aftenerne bliver typisk afsluttet med italiensk middag på Clipper og en enkelt eller to i baren.

Morten Lorenzen

ClubSwan 50 er populær. Foto: Borlenghi

- Highland Fling på mistede spilerfaldet lige da spilleren kom til top ved første sæt - det blev en lang kamp for gasterne at få den spiler op fra vandet - ikke et kønt syn, men ganske underholdende, fortæller Lorenzen. 

Der blev ikke sejlet i dag torsdag, der manglede vind på Sardinen. Foto: Borlenghi

content-loader
content-loader
content-loader