Gå til hoved-indhold
Taktiker Jesper Radich foran Y3K, der sejles af 25 mand. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Taktiker Jesper Radich foran Y3K, der sejles af 25 mand. Bemærk hvor langt fremme at de to rat er placeret i båden. Foto: Troels Lykke

Vi tjekker Maxi Yacht Rolex World Cup ud på Sardinien

Lige nu sejler de store både i eksklusive Porto Cervo. Vi har mødt Jesper Radich, Bouwe Bekking, Jens Christensen og Henrik Søderlund. Vi følger dem frem til på lørdag.

Af Troels Lykke, Porto Cervo |

- Du er kommet til millionærernes legeplads, fortæller en italiensk kvinde, der i en kæmpe Audi henter mig i Olbia Lufthavn, en halv times kørsel fra Porto Cervo på Sardinien, 30 minutters flyvning fra Rom.

Her befinder jeg mig lige nu, hvor 35 store både kæmper i Maxi Yacht Rolex World Cup

Efter jeg blev akkrediteret i Yacht Club Costa Smeralda og fik udleveret en bog om sejlklubben og en gul Rolex-polo, var jeg klar til at møde sejlerne i går eftermiddag.

Den første jeg møder er Jens Christensen, boss for North Sails. Han sejler på en tysk Wally J One, der fører.

- Det gik godt i dag, fortæller han smilende.

Bouwe Bekking cool som altid

Bouwe Bekking fra VO 65eren Team Brunel er helt afslappet. Han sejler på en J-båd, Lionheart, med 35 mand om bord, herunder Jens Dolmer. J-bådene er mellem 39,5 og 43,7 meter lange og vejer 200 ton. 

Lionhart er på en andenplads efter Rainbow, kun to point efter. I dag torsdag er der hviledag, men i morgen sejles der igen og lørdag også, en dag med distancesejlads og en dag på bane.

Bouwe Bekking sejler Volvo Ocean Race den 11. oktober fra Alicante, men det virker han ikke presset af.

- Båden er på land i Alicante, så det går fint og vi kan stadig nå at vinde i Porto Servo, forklarer Bouwe Bekking, der mener at jeg ville passe fint som sejlende PR-mand på den danske VO 65er Vestas.

Men det er jeg ikke interesseret i. Det er for hårdt og jeg er heller ikke blevet spurgt.

Bouwe Bekking har sejlet i Porto Cervo siden 1984 og han har vundet adskillige gange og kender området rigtigt godt.

Radich overrasket over god placering

Her er sejlere fra America's Cup, Volvo Ocean Race og OL. En af dem er Jesper Radich, der er taktiker på den tyske Wally Y3k. De er efter fire sejladser på en 3. plads, kun et point efter førende J One.

- Vi er overrasket over at vi ligger så godt, for sidste år sejlede vi slet ikke, forklarer Jesper Radich, der i dag ville cykle her på det nordlige Sardinien.

- Det er godt at komme væk og få tankerne andre steder, forklarer Jesper Radich, der deler taktikertjansen med en tysker.

- Jeg tager mig af taktikken i starterne og i nærkampssituationer og er med i strategi og performance af båden. Det foregår ret godt når vi står midt inde i båden, siger sejleren, der også var til ORC-VM i Kiel med en X-332er, der længe lå nummer to men blev nummer syv.

Sejladsen hernede er med fuld power.

- Det er ikke show-off sejladser, der bliver virkelig gået til den. Jeg vil sige, at det er kapsejlads på et højt niveau, siger Jesper Radich, der hjemme i Helsingør sejler i ScanKap 99 med familien.

Prof-sejleren fra America's Cup, Jesper Radich, cykler rundt på Sardinien i dag.

Bouwe Bekking er taktiker på Lionheart, og de er på en andenplads. På lørdag slutter Maxi Yacht Rolex Cup, derefter kommer de mindre Swan-både. Herunder Peter Lerbrandt fra Hellerup i en Swan 60.

Man ved altid hvad klokken er i Porto Cervo. Minbaad.dk/BådNyt er inviteret til stævnet af den lokale sejlklub, Yacht Club Costa Smeralda, der er verdensberømt.

Her ses havnen i Porto Cervo, der ligger i det nordlige Sardinien.

En J-båd vejer 200 ton og koster 150 mio. kroner, fik vi oplyst i går. Foto: Carlo Borlenghi/Rolex

content-loader
content-loader
content-loader