Gå til hoved-indhold
Tur
Cuba venter nu for Signe Storr og Henrik Hansen, der sejler i en svensk Allegro 30.

Signe på vej til Cuba i Allegro 30

Signe og Henrik sejler nu fra Key West i USA og direkte til Cuba, medmindre vejrudsigten ændrer sig markant. Eksotisk ø springes over.

Af Signe Storr, Key West |

”Jeg troede, det var meningen, at her skulle være varmt!”, sagde en mand anklagende til mig på Starbucks, da jeg sad og gjorde brug af deres internet.

Jeg kunne kun trække på skuldrene og sige, at det troede jeg også. (Herefter spurgte han mig, hvorfor folk blev ved med at rejse til USA, når ingen tilsyneladende kunne lide dem, men det lod jeg en anden svare på.)

Vi har nu været 14 dage i Key West, og på nær de første to dage omkring nytår og et par dage indimellem, har vi haft et temmelig skuffende vejr – i hvert fald ikke et godt bo-på-en-båd-vejr.

Men man kan selvfølgelig ikke forvente sig strålende vejr hver dag, og desuden har vi hver især haft nogle ting at se til, så det er gået an.

Men nu er vi færdige med vores gøremål og klar til at komme videre, og så ville det selvfølgelig være rart med lidt solskins-sejlvejr!

Key West er en hyggelig by, men det er også en turistdestination og et ferie-party-paradis, og der er alligevel grænser for, hvor mange happy-hours, man kan være med til!

70 sømil vest for Key West ligger Dry Tortugas, et par amerikanske øer, der i dag er en nationalpark.

Skildpadderne

Øerne blev oprindelig kaldt Las Tortugas (skildpadderne) pga. de tilsyneladende mange skildpadder, men senere blev øgruppen kaldt Dry Tortugas, for at signalere til de søfarende, at der ikke var ferskvand på øerne.

I 1846 begyndte den amerikanske hær at bygge et fort, Fort Jefferson, for at kunne kontrollere den Mexicanske Golf, men allerede i 1880’erne forlod de igen fortet, før det var færdigbygget.

Hvis jeg for tre måneder siden i et spil Trivial Pursuit var blevet spurgt om, hvor i verden øerne Dry Tortugas lå, så ville jeg med sikkerhed ikke have svaret rigtigt.

Men da det gik op for os, at der lå en lille eksotisk destination i nærheden af Key West, så var det selvfølgelig et oplagt rejsemål, der samtidig ville give os en bedre vinkel til at krydse Goldstrømmen til Hemmingway Marina vest for Havana.

Dry Tortugas lokker desuden med gode snorkelmuligheder og fine badestrande, så det ville også være en kærkommen afveksling fra de første to måneders byliv.

Vejret spænder ben

Men nu ser det desværre ud som om, at vejret spænder ben for vores planer. For det første, er det mindre fornøjeligt at være på Dry Tortugas i stormvejr, og øerne yder ikke meget beskyttelse for vinden.

For det andet vender vinden i nord efter en enkelt stille solskinsdag, og det er den eneste vindretning, i hvilken det anbefales ikke at ankomme til Hemmingway Marina. Så hvad gør en klog mand/kvinde nu?

Disse to har besluttet at tage direkte til Cuba, med mindre vejrudsigten ændrer sig væsentligt inden for de næste 24 timer og så springe Dry Tortugas over.

Om end det er lidt ærgerligt, så vil vi i den kommende uges blæsevejr hellere være på Cuba end endnu en uge i Key West. Det er tid til at opleve lidt nyt!

Signe

Happy hour på vores favoritsted i byen!

Du kan ikke tage til Key West uden at spise et stykke Key Lime Pie; en limetærte (her med marengs ovenpå) lavet med key limes, der er en gullig limefrugt opkaldt efter Florida Keys.

Overalt i Key West går der vilde høns rundt til stor begejstring for halvdelen af indbyggerne, som mener, at de både var der først, men også er gode for turismen. Den anden halvdel synes til gengæld, at den konstante skrappen og kykliky er vældig irriterende, hvilket har resultereret i den nu årelange Chicken War. Vurderet på antallet af høns i byen, ser det dog ud som om, at The Chicken Lovers foreløbigt har vundet. 

content-loader
content-loader
content-loader