Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her ses M32erne ud for Tuborg Havn tidligere i år. Nu gælder det i Aarhus. Foto: Ian Roman

Slår Gram-Hansen til ud for DOKK1 i Aarhus?

Der bliver fart på i smilets by i morgen, når det prestigefyldte, internationale stævne M32 Scandinavian Series, indtager bassin 1. Lokale Gram-Hansen og Køstner stiller op.

Af Mathilde Ive |

Det er første gang, der afholdes kapsejlads på vandet udenfor DOKK1, og det betyder, at publikum kan komme helt tæt på de fascinerende racere.

”Det er et helt unikt event-format, som ikke har været udfoldet i byen tidligere. Der er fri adgang og det betyder, at alle kan droppe forbi, sætte sig på kanten, og lade sig rive med af den intensive stemning,” siger direktør for Sailing Aarhus, Thomas Capitani. 

Det bliver 3 dages eksplosiv sejlads fra den 18. – 20. august til arrangement, der går under navnet Battle of Aarhus, og er tredje ud af i alt fem Skandinaviske etaper.

M32 Scandinavian Series er arrangeret af svenske Aston Harald, som også står bag World Match Racing Tour, hvor der blev sejlet finale i Marstrand i sidste måned – også i M32-katamaranen. 

Skal de lokale på podiet?

I blandt de mange internationale deltagere, findes også de lokale sejlhelte Jes Gram Hansen og Rasmus Køstner, der ved sidste danske etape i København i maj, sejlede sig til en andenplads.

”Vi går efter en podieplacering igen, men det er ikke til at sige hvad, der sker. Det handler rigtig meget om tid i båden, og de andre hold har muligvis trænet mere i M32’eren end os siden København,” siger Gram Hansen, og tilføjer, ”men det bliver sjovt at sejle i Århus igen. Og især midt inde i byen.”  

Den tidligere Volvo Ocean Race-sejler, Nicolai Sehested (Trefor Racing), sejler også med i Aarhus, og har i modsætning til Gram-Hansen sejlet WMRT i bådene siden København.

Udsigt til slagets gang 

Under det tre-dage-lange event, vil havnefronten foran bassin 1 - i hjertet af Aarhus - blive fyldt af liv med et to-etagers gratis Race Village, som er åbent og gratis for alle. Her kan man følge sejladsen fra loungen med live kommentering, og komme helt tæt på de internationale sejlere, når de kommer fra vandet.

Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner ses her i juli i Hamborg, hvor de sejlede i Gc32. Foto: Troels Lykke

Info om stævnet

content-loader
content-loader
content-loader