Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Se Sehested tyvstarte i M32 i Aarhus - artikel opdateret

Vi har forladt Rio og var lørdag til M32-sejlads foran Dokk1. Se Sehested tyvstarter i stævnet, som Williams vinder. Mød også Capitani fra Sailing Aarhus, der gentager stævnet i 17. Opdateret søndag.

Af Troels Lykke |

Virkelig god stemning i dag i Aarhus foran det nye prestigebyggeri Dokk1 i Aarhus.

Tidligere Vestas-rorsmand, Nicolai Sehested, der nu er kæreste med OL-svømmeren Rikke Møller Pedersen, der tog OL-bronze i Rio og var i Aarhus i går og sejle VIP-tur, tager samlet 3. plads i M32-stævnet, der sluttede i dag lørdag.

Gram-Hansen kom lige efter. 6 dobbelt verdensmester i matchrace, Ian Williams vandt.

- Det har potentiale til at være et godt sted at sejle, tæt på tilskuere, men også vores sponsor Trifork, siger Rasmus Køstner, der er taktiker for Jes Gram-Hansen. Trifork vandt sidste sejlads.

Historieskrivning

Der blev skrevet historie i Aarhus i denne weekend, da det indre havnebassin i smilets by lagde vand til sin første kapsejlads nogensinde.

Og så endda i stil med fleetrace i de hurtige M32-katamaraner, suppleret med det imponerende set-up, som den svenske arrangør, Aston Harald, bringer med til sine events, skriver Mathilde Ive til pressen.

På vandet konkurrerede profiler som den seksdobbelte matchrace-verdensmester, Ian Williams (GAC Pindar), og fremadstormende svenske, Nicklas Dackhammar (Essiq Racing Team), foruden de to danske topsejlere, Nicolai Sehested (TREFOR Racing) og Jes Gram-Hansen (Team Trifork). 

Men selv om der var store forventninger til de lokale helte, så tog det lidt tid for begge danske besætninger at få gang i karbon-katamaranerne i denne weekend.

Den erfarne skipper, Jes Gram-Hansen, der blev to’er ved sidste danske M32-event i København i maj - og havde 49’er sejlerne, Martin Kirketerp og Peter Lange om bord - lå sidst i feltet frem til i dag. Sehested havde sejlet sig til en delt tredjeplads foran sin ældre landsmand.

Dansk Comeback 

Men ved sidste-dagen i dag blev posen rystet for de danske besætninger, som begge præsterede solide comebacks. Gram-Hansen lavede en tredje- og en førsteplads, og vandt dermed dagen som bedste båd. Sehested lavede hhv. en fjerde- og andenplads, og formåede at sejle sig på podiet på en samlet tredjeplads ved stævnet, foran sin svenske rival, Måns Holmberg (TyphoonX Racing).

“Det var et svært stævne for os. Både vind- og bådhåndteringsmæssigt, så vi er tilfredse med tredjepladsen,” siger Sehested, hvis næste sejlads i M32-katamaranerne er i Stockholm i september.

Gram-Hansen var også godt tilfreds med dagen og med den massive lokale støtte på havnen.

”Det var fedt at slutte stævnet af i bedre form, end vi har vist de sidste par dage,” siger Gram-Hansen, og tilføjer, ”vi kom især godt fra start i dag, og det gør hele forskellen i let vejr.”

Den erfarne skipper kommer ikke til at sejle flere M32-stævner i denne sæson, men fokuserer i stedet på Extreme Sailing Series, hvor holdet skal til Rusland om få dage. 

Afgjort på sidste ben

Det blev den britiske topsejler, Ian Williams, der tog sejren foran svenske Nicklas Dackhammar med millimeter i det sidste ræs.

Det så ellers ud til at Dackhammar ville erobre førstepladsen med to point ned til Williams efter første sejlads. Men efter en styrbord-bagbord straf faldt svenskeren helt ned i bunden af feltet i anden sejladsen og endte i matchrace-duel med Williams på sidste reach imod mål.

Det kom ikke ud til den unge svenskers fordel, som måtte se sig slået af den erfarne matchracer.

”Vi er naturligvis ikke tilfredse, men vi kæmper videre efter at komme til tops i serien,” siger den unge svenske skipper efter dagens sejlads.

Næste event ved Scandinavian Series er i Helsinki den 1. september. 

Profferne Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner 'hjemme' i Aarhus. De to prof-sejlere bor i dag hhv. i Schweiz og Norge. De  havde de to OL-medaljevindere med Peter Lang og Martin Kirketerp om bord på den 500 kilo lette M32. Foto: Troels Lykke Resultater i Aarhus

Se interview med direktør for Sailing Aarhus, Thomas Capitani:

 

content-loader
content-loader
content-loader