Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Marinehjemmeværnet trak de to sejlere til Bøsøre Camping. Foto: Marinehjemmeværnet

Jolle med to personer drev mod Lohals

Marinehjemmeværnet i Nyborg blev mandag aften kaldt på søen for at komme en lille jolle til undsætning, da motor ikke ku komme i gear. Begge personer blev reddet.

Af Troels Lykke |

Mandag eftermiddag klokken 16.50 måtte en håndfuld frivillige medlemmer fra Flotille 242 Østfyn afbryde den hjemlige pinsehygge og rykke ned til fartøjet MHV 805 GEMINI, som har basehavn ved Slipshavn.

Forsvarets Joint Rescue Coordination Centre (JRCC) havde alarmeret flotillen, fordi en lille jolle med to personer om bord var i problemer. En kvinde havde set jollen fra land ved Bøsøre og havde slået alarm.

Det fortæller Marinehjemmeværnet.

Så snart de første frivillige var samlet om bord på GEMINI, blev GEMINI’s hurtige gummibåd sat i vandet, og den forlod Slipshavn klokken 17.15 med kurs sydpå mod Bøsøre, som ligger på den fynske østkyst mellem Nyborg og Svendborg.

Om bord i gummibåden var tre gaster med løjtnant Bent Terp som gummibådsfører.

Hurtigt fundet - røde redningsveste

Nu startede eftersøgningen efter jollen, som var afgået fra Bøsøre Camping og siden drevet sydpå. Den blev heldigvis fundet meget hurtigt, og det skyldes hovedsagelig to ting.

”For det første blev vi dirigeret af en kvinde inde fra kysten, som havde jollen i kikkerten, og for det andet så havde de to personer i jollen begge røde redningsveste på. Og det var rigtig godt, for så var de meget nemmere for os at finde i det mørke vand”, fortæller Bent Terp.

Jollen blev fundet godt på vej mod Lohals ved Langelands nordspids. Her lå den og gyngede rundt i en halv meters bølger. Jollens lille påhængsmotor fungerede ikke ordentligt. Den kunne godt starte, men ikke sætte i gear, så derfor var jollen ikke til at styre.

”Vi fik de to personer i jollen op om bord i gummibåden og tog jollen på slæb. Og så sejlede vi dem tilbage til Bøsøre Camping, hvor vi var fremme omkring klokken 18.30”, siger Bent Terp.

Kilde: Marinehjemmeværnet

content-loader
content-loader
content-loader