Gå til hoved-indhold
Hjemmeværnets gummibåd kom havaristen til undsætning. Foto: Sean Bugge.Kort Nyt
Hjemmeværnets gummibåd kom havaristen til undsætning. Foto: Sean Bugge.

Hjemmeværnet hjalp motorsejler ved København

Marinehjemmeværnet fra Helsingør måtte søndag hjælpe en motorsejler der var kommet i problemer. Ankeret havde sat sig fast på bunden og motorbåden lå et uheldigt sted.

Af Maria Ravn Jürgensen |

En motorsejler kom i problemer syd for vindmøllerne ved Drogden Rende. Vinden var i vest og ville blæse det lille fartøj ud i sejlrenden. Til al held havde Marinehjemmeværnet fra Helsingør et fartøj i vandet.

Søndag skulle en af hjemmeværnets besætninger på en rutinemæssig træningssejlads om bord på MHV 906 FÆNO. Besætningen skulle trænes i at tage bestik på søkort og træne bjærgning.

Anker sad fast

Cirka klokken 14.15 blev besætningen ringet op af vagthavende fra Forsvaret, som ville have besætningen til at sejle tilbage mod København, da en mindre motorbåd havde fået noget i skruen, det skriver hjv.dk.

Da besætningen nærmede sig havaristen kunne det ses, at han kæmpede med at få sit anker fri af et eller andet under vandet.

Det viste sig, at ankeret havde fået fat i et kabel eller en wire på bunden. Til sidst kom ankeret fri, og havaristen blev sat på slæb mod Margretheholm Havn.

Kilde: hjv.dk.

content-loader
content-loader
content-loader