Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sådan starter tyske Opti-sejlere - foran de danske. Fotos: Troels Lykke

Tyske Opti-sejlere tog bagbord start i Sailxtreme

Tysker bankede alle 115 Opti-sejlere i Kerteminde stævnet, der havde pust op til 17 m/sek. KDYer på andenplads. C-sejlere styrtede i Danmarks største jollestævne.

Af Troels Lykke |

Danske Opti-sejlere fik en lektion i at starte. Se bare topbilledet, hvor tyskerne viste hvordan man laver bagbord starter i et A-felt. Imponerende, kunne minbaad.dk se fra sidelinjen.

Egå-sejler ramte en rummer, men så skød dommerne sejladsen af efter et vindspring på 20-30 grader. Flere forældre (topsejlere) undrede sig over at sejladsen sku skydes af der. Så måtte der startes igen. Og der var KOLDT i Kerteminde, da vi var på vandet i søndags.

Tyske sejlere virkede lidt mere fremme i skoen end de danske, det viser resultatlisten også 

Flere sejlere blev sendt på land, herunder Emily, der forinden havde overrakt blomster til dronningen til KDYs 150 års jubilæum i Operaen. Sejlere blev sendt på land da der kom en kæmpe vind og regnbyge ind over, enkelte forældre var forundret over at sejlerne ikke blev kaldt ind før, men vi kunne høre at stævnelederen advarede banelederne når DMI varslede byger. - Det er deres beslutning om de vil sende sejlerne ind, sagde stævnelederen til minbaad.dk

Stævneleder Morten Gundsøe står her til venstre. Til højre er Kerteminde Sejlklubs formand Jørgen Larsen. - Vi har fremgang i stævnet på 40 både, så vi er omkring 400 joller, sagde formanden.

Sejlerveninder.

Våde Feva-sejlere fra Hellerup.

Dansk topsejler Emil Kjær med herlig hue. Han var i top 10.

Kim Kristensen fra Egå er selv tidligere dansk mester i Optimist-jolle. Nu sejler hans to børn Opti.

Det var KOLDT i Kerteminde. Det hårde startflag kunne sagtens bruges mere så der ikke var ventetid.

Se resultater fra alle bådklasserne

content-loader
content-loader
content-loader