Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Thomas Paasch fra Skovshoved står øverst på skamlen. Nr. to i feltet er Lars Schrøder står th. mens nr. 3 i sejladsen, Mathias Bruun Borreskov står tv. Foto: Tom Bøjland

A-Cat i Kerteminde - tilfredshed trods ventetid

Det var koldt at vente mellem starterne under SailExtreme, hvor dommer var længe om at sætte starter igang, mener A-Cat og Contender-sejler. Paasch vandt.

Af Troels Lykke |

Kerteminde Sejlklub leverede endnu en gang en omgang fantastisk pinsestævne.  Og ti 10 A-cats var på startlinjen i SailExtreme med cirka 400 joller.

Der blev sejlet syv meget fair sejladser i champagnevejr og der var brede smil over hele linjen, lyder det fra A-Cat klassen.

Men Tom Bøjland, formand Dansk A-Cat klub, synes dog at der lørdag var en del ventetid mellem sejladserne, hos A-Cat feltet var der to andre bådtyper, herunder Contender.

- Vi måtte vente halvanden time på at starte, det var for lang tid og det var virkelig koldt for os sejlere, siger Tom Bøjland til minbaad.dk. Samme holdning havde Contender-sejler Jon Møgelhøj, der i øvrigt selv er baneleder.

Større udvikling i A-Cat

A-cats har de seneste gennemgået om større udvikling, hvor bådene er begyndt at kunne flyve, med kun en lillesmule kulfiber nede i vandet.

Sejlerne har haft det skægt med flyvningen, men al farten har ikke givet sig udslag i dominans i felten.

Med den seneste vinters udvikling er dette ved at være et overstået kapitel. Thomas Paasch, der også har bygget båd hele vinteren, dominerede totalt og vandt alle sejladser. Se resultatliste

Endda temmelig sikkert og ingen truede ham i nogen sejladser. Andenpladsen gik til Fredericia-sejler Lars Schrøder, der sejler gammeldags flydende a-cat.

Han havde overhovedet ikke fart med de flyvende både ned ad bakke, lyder det fra sejleren selv, men de andre havde så travlt med at flyve hurtigt ud af trykkene, at han stadig kunne holde sig nogenlunde fremme.

3er var Kaløvig-sejler Mathias Bruun Borreskov, der kun har sejlet A-cat i en enkelt sæson.

VM i Holland med 130 både

Han er hurtig på vej frem i feltet og det bliver spændende hvordan han og resten af det danskerne klarer sig til VM, der starter om 3-4 ugers tid i Medemblik, Holland hvor  mindst 130 deltager fra 16-20 lande.

Det var koldt i Kerteminde for sejlerne, hvor flere pust også fik en del C-sejlere til at vælte omkuld om søndagen. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader