Gå til hoved-indhold
Båden har flere el-spil om bord, så man slipper for at få trætte arme til søs.Kort Nyt
Båden har flere el-spil om bord, så man slipper for at få trætte arme til søs.

Gran Soleil 46 LC - dyr men lækker

Båden kommer fra det italienske værft Cantiere del Pardo, der har bygget sejlbåde i 40 år. Prisen er ikke for mange lønmodtagere.

 

 

 

 

 

Af Troels Lykke |

2,77 millioner kroner for en 46 fods sejlbåd, før ekstraudstyr. Ikke billigste båd på markedet, men denne Grand Soleil 46 LC blev da også kåret i luksus-klassen sidste år i European Yacht of the Year.

Den koster omtrent det dobbelte af en Bavaria 46. Båden kommer fra det italienske værft Cantiere del Pardo, der har bygget sejlbåde i 40 år. Grand Soleil LC er luksuriøs, klassisk og lidt hurtigere.

Italieneren Vani Galgani fra det italienske magasin, FaraVela, siger om båden.

-Den er et typisk eksempel på hvordan en sporty udseende båd kan konverteres til en ren turbåd uden at den mister sit dna. Samtidig er den rummelig indeni og hun har masser af komfort om bord.

Får konkurrenter til at se gammeldags ud

Han siger videre.

- Stilen er typisk italiensk og det får mange af konkurrenterne til at se mere gammeldags ud. Cockpittet er godt, hvis man vil håndtere båden alene, men når sejlene skal trimmes i hårdt vejr, foretrækker jeg at have spil med mere afstand, og hvor mandskabet lettere kan komme til at justere spillene, lyder det fra nordmanden.

Der er på et år solgt 14 af bådtypen, hvilket er et godt salg for en båd, der med udstyr om bord, let kan komme nærheden af fire millioner kroner før man er ude at sejle.

Grand Soleil 46 LC

Længde 14,72 m

Vandlinje 14,00 m

Bredde    4,41 m

Dybgang   2,34 m

Vægt   12 ton

Kølvægt  4,2 ton

Storsejl   55 m2

Fok    48 m2

Gennaker 154 m2

Motor  75 hk

Pris  2,77 mio. kr. 

content-loader
content-loader
content-loader