Gå til hoved-indhold
Duelighedsklubben vil nu gøre det mere attraktivt at tage et VHF-/SRC-certifikat. Arkivfoto: Troels LykkeKort Nyt
Duelighedsklubben vil nu gøre det mere attraktivt at tage et VHF-/SRC-certifikat. Arkivfoto: Troels Lykke

Tag VHF/SRC-kursus for kun 195 kroner

Duelighedsklubben tager kampen op mod ulovlig brug af radio og tilbyder derfor billigt kursus. Målet er, at flere får mulighed for at anvende VHF og PLB.

Af Sara Sulkjær |

Ulovlig brug af VHF-/DSC-radio er forholdsvis udbredt blandt danske lystsejlerne. Her har langt størstedelen nemlig en radio ombord, som - så snart den tændes - kræver et VHF/SRC-certifikat for at kunne betjenes lovligt. 

Dette faktum blæser Duelighedsklubben, som tilbyder online-kurser til sejlere, nu til angreb på ved at tilbyde gratis kurser til medlemmer. Medlemskab af klubben koster blot 195 kroner årligt, hvilket i praksis betyder, at enhver kan erhverve sig beviset for det beskedne beløb.

- Vores mål er, at endnu flere får mulighed for at anvende VHF-radioen i båden eller at tage en lille nødsender (PLB) med på ture i joller, kajakker, på surfbrættet o.lign., skriver Duelighedsklubben om kurset. 

Små fejl - store konsekvenser

Særligt i nødsituationer kan små fejl få store konsekvenser, og en korrekt betjening af radioen er her af afgørende betydning.

- Det er netop i nødkommunikationen, at en lille betjeningsfejl kan få voldsomme konsekvenser for nødstedte søfolk og skibe, fortæller Duelighedsklubben.

Det kan derfor hurtigt betale sig at bruge de omkring 20 timer foran computeren for at erhverve sig beviset og dermed få vigtig viden om radioen med ombord. 

Ifølge tidligere elever svarer kurset, i sværhedsgrad og arbejdsbyrde, til at tage teoriprøven i personbil. 

Læs mere på Duelighedsklubbens hjemmeside her.

content-loader
content-loader
content-loader