Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sådan så det ud da Anna Livbjerg vandt VM i 2015. Hun har flere gange overvejet OL-bådtyper, som fx 470-jollen og Nacra 17. Arkivfoto: Søren Johnsen

Livbjerg blev læge og vandt 5. VM i E-jolle på rutine

- Anna er netop uddannet læge og har brugt tid på studier, men hun er en gammel cirkushest. Hendes fart er virkelig god, siger træner og sejlmager Jørgen Holm fra Green Sails til minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

Kaløvig Bådelaug satte sig på næsten alt ved VM på Gardasøen i Italien i Europajolle. En klasse, der især fodrer talenter til den olympiske Laser-jolle.

Den 27-årige rutinerede Anna Livbjerg sejrede igen, helt suverænt med fire førstepladser, i syv sejladser, selvom hun ikke har trænet noget særligt i år.

Det fortæller hendes træner Jørgen Holm, der også leverer Green Sails fra Aabyhøj til topsejleren og faktisk resten af de førende i Europajolle-feltet.

- Anna er netop uddannet læge og har brugt tid på sine studier, men hun er en gammel cirkushest, der ikke glemmer kapsejladsen. Hendes fart er allround og virkelig god, og Anna har et stort taktisk overblik og en stærk psyke. Hun bliver ikke mere nervøs end der er brug for i en konkurrence, hvor man skal sætte sig op til at vinde, siger Jørgen Holm om Anna Livbjerg, der har en søster, lægen Signe Livbjerg, der vandt OL-bronze i 2004 i Athen, da Europajollen var olympisk. 

Meget springende vind

VM var et stævne, der var svært at sejle, fordi vinden sprang virkelig mere end den plejede. Men alligevel vandt Anna Livbjerg sit femte VM i træk, mens klubkammeraten, stortalent og træningsnarkoman Anna Munch på 18 år, tog sølvet blandt 58 kvindelige sejlere. 

Hos mændene var det Kaløvig-sejler Kristian Præst, der tog bronze blandt 86 både, mens klubkammeraten Emil Munch sluttede på en 10. plads.

Danmark stillede i alt med ti kvindelige og tolv mandelige Europa-joller sejlere, hvor hovedparten var fra Kaløvig Bådelaug. 

Om hvorfor Kaløvig-sejlerne er så suveræne i Europajolle-klassen, siger deres træner Jørgen Holm til Aarhus Stiftstidende/minbaad.dk.

- Hver tirsdag sejles nærmest et lille DM, fordi sejlerne er så dygtige i Kaløvig. Vi kan sagtens være femten sejlere ude en tirsdag aften og det giver god træning for sejlerne.

VM for pengenes skyld

VM-stævnet fik en del kritik, fx var der ikke en jury til stede i Open Week-sejladsen forinden VM og det italienske mesterskab, der skulle være sejlet før VM, blev aflyst.

- Du kunne virkelig mærke at klubben kun lavede stævnet for at tjene penge og samtidig var der så mange fejl fra organisationens side, forklarer sejleren Marisa Roch på facebook.

Se resultatlisten

Livbjerg til tops, til højre for hende står Anna Munch. Foto: Jan Frandsen

Foto: Jan Frandsen

Foto: Jan Frandsen

Vinden var yderst springende og ustabil ved VM på Gardasøen. - Det var svært for sejlerne at finde et mønster. En af de danske drenge tog fx en førsteplads i en sejlads i næste blev han nummer 55, siger træner Jørgen Holm. Foto: Jan Frandsen

content-loader
content-loader
content-loader