Gå til hoved-indhold
Hjemmeværnet sørgede for underholdning til DM i Europajolle. Foto: Jan FrandsenKapsejlads
Hjemmeværnet sørgede for underholdning til DM i Europajolle. Foto: Jan Frandsen

DM i Europajolle havnede i hjemmeværnskrig

Det skete i Struer mens Anna Livbjerg genvandt DM i Europajolle foran Emil Munch. Eksverdensmester fra Skive, Søren Johnsen, tog bronze.

Af Troels Lykke |

Tilskuere til sejlsport kan godt kede sig nogle gange, især hvis ens børn ikke er helt fremme i feltet. Men til DM i Europajolle var der underholdning til tilskuerne.

En af tilskuerne var papfar til Anna Munch, Jan Frandsen fra Kaløvig Bådelaug, der satte sig på de to første pladser med verdensmester Anna Livbjerg på en førsteplads og Emil Munch lige efter.

- Lørdag landede vi  i en lokal hjemmeværnskrig. Det viste sig at være hjemmeværnet der var på øvelse.  Og færgelejet til Venø blev bevogtet. Det var stor underholdning for os der fulgte med i sejladserne ca. 500 meter fra færgelejet. En af befalingsmændene blev stoppet, kropsvisiteret og bilen undersøgt men det skjulte våben blev vist ikke fundet, forklarer Jan Frandsen.

Og bilerne skulle flyttes.

- Vi blev informeret om, at vi selvfølgelig gerne måtte opholde os på stranden. Men, der ville muligvis komme en del store køretøjer med høj fart ind på parkeringspladsen, så det kunne være smart at flytte bilerne for at undgå eventuelle buler med videre. Til middagen lørdag aften hørte vi at banditterne havde fået nogen fra løbsledelsen til at sejle dem til Venø så der kunne blive foretaget et bagholdsangreb, lyder det fra Jan Frandsen.

Om sejladserne siger han:

- Fredag var der rimelig vind. Lørdag, kun lidt vind og en enkelt sejlads var svær at få sejlet færdig. Søndag fin vind. Det var iøvrigt et utroligt godt arrangeret og velforberedt stævne i Struer.

DM resultater, Struer

Guld Anna Livbjerg

Sølv Emil Munch

Bronze Søren Johnsen

Se resultatlisten

Kaløvig-sejlere var atter bedst i Europajollen. Foto: Jan Frandsen

content-loader
content-loader
content-loader