Gå til hoved-indhold
Det betyder meget for dansk sejlsport og os som klub, at kunne afholde ORC VM og være med til at stadfæste eksempelvis brugen af ORC, som international måleregel, siger Lars Ive fra KDY. Fotos: Per HeegaardKapsejlads
Det betyder meget for dansk sejlsport og os som klub, at kunne afholde ORC VM og være med til at stadfæste eksempelvis brugen af ORC, som international måleregel, siger Lars Ive fra KDY. Fotos: Per Heegaard

ORC-VM: 131 både fra 12 nationer starter nu - se live

Efter tre års planlægningkan KDY og Egå Sejlklub endelig skyde til start ved en af Danmarks største internationale kapsejladser nogensinde med 1300 sejlere på 131 både fra 12 nationer.

Af Mathilde Ive |

Kampen om verdensmestertitlen skal stå på tre baner op langs Øresundskysten i den kommende uge, med to lang-distance sejlader på 8-12 timer, tirsdag og torsdag. 

Officiel åbning på Gentofte Rådhus

Ved en flot åbningsceremoni i går på Gentofte Rådhus bød Borgmester, Hans Toft, og KDYs formand, Lars Ive, de mange sejlere velkommen og ønskede dem god vind på de danske farvande.

”Sejlsporten har en central plads i Gentofte Kommune i kraft af vores tre havne, og det er vigtigt at være noget - både for bredden og for eliten, som ved afholdelsen af VM,” sagde Hans Toft.

Borgmesteren, der selv skal ud og se sejladserne, tror på at det internationale stævne kan tiltrække både sejlere og ikke-sejlere til havnen, som han siger ”vil gøre alle Gentofte-borgere stolte.”  

For Kongelig Dansk Yachtklub er afholdelsen af store internationale stævner en vigtig del af klubbens DNA.

”Det betyder meget for dansk sejlsport og os som klub, at kunne afholde ORC VM og være med til at stadfæste eksempelvis brugen af ORC, som international måleregel,” sagde formanden efter sin åbningstale og tilføjede, ”og så håber jeg sejlerne får seks helt fantastiske dage på vandet.”

KDYs formand opildnede under sin åbningstale, sejlere til at sprede ordet på de sociale medier ved brug af det officielle hashtag #orccph16.

”Der findes ikke nogen bedre ambassadører for sejlsporten end sejlerne selv. Og man ved aldrig hvem, man ender med at inspirere til at tage del i en sport, vi alle elsker,” forklarede formanden. 

Følg med live 

Både Gentoftes Borgmester og KDYs formand opfordrede de lokale til at kigge ned forbi havnen og opleve stemningen, men foretrækker man at følge med på distancen, kan man også tilgå live tracking fra de tre baner nedenfor:

CLASS C: www.raceqs.com/regattas/53245

Hans Toft taler. Foto: Per Hegaard

1300 sejlere tager på vandet i dag ud for Skovshoved. Minbaad.dk er også på vandet, samt vores fotograf Mogens Hansen. Her er sejlerne på Gentofte Rådhus. Foto: Per Heegaard

content-loader
content-loader
content-loader